Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 16 apr 2018 09:59

Deze 25 Europese en Amerikaanse aandelen blijven op koers

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Op basis van technische analyse zien wij momenteel 25 Europese en Amerikaanse aandelen die op koers blijven voor winst de komende twaalf maanden.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van 28 Nederlandse aandelen die we als pareltjes blijven beschouwen.

Vandaag is het de beurt aan onze internationale TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze TA-kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

TA-kooptips voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor Europese en Amerikaanse aandelen.

Air Liquide
Air Liquide met hangen en wurgen verder (13 april 2018)
Wij bevelen Air Liquide sinds november 2017 aan, maar veel plezier hebben we nog niet echt gehad van onze kooptip. Niettemin beweegt de koers van Air Liquide zich nog altijd in het stijgende trendkanaal.
Airbus
Airbus zet nieuwe stap in stijgende trend (19 januari 2018)
Airbus zit al ruim een jaar in de huidige stijgende trend. In januari 2017 werd het startschot daarvoor gegeven met de uitbraak boven €63. Sindsdien heeft het aandeel niet meer achterom gekeken.
Alphabet
Alphabet op zoek naar steun (16 februari 2018)
Alphabet (GOOG) maakt een scherpe correctie door. Maar deze correctie is vooralsnog geen gevaar voor het positieve technische beeld.
Amazon
Amazon staat op historische overbought-situatie (6 april 2018)
Amazon is een van onze succesvolste technische kooptips. Sinds ons koopadvies van begin 2015 is de winst op de positie opgelopen tot meer dan 280%.
Bank of America
Bank of America blijft op koers (2 maart 2018)
BAC kenmerkt zich in de weekgrafiek al sinds augustus 2016 door een stijgende trend.
Cisco
Cisco nadert koersdoel op $45 (23 februari 2018)
Cisco (CSCO) bevestigt het positieve trendbeeld dat al sinds vorig jaar de weekgrafiek domineert.
Daimler

Daimler rekent af met spelbreker (19 januari 2018)
Daimler laat een positieve wending zien in het technische beeld. De laatste maanden hikte het aandeel tegen de bovengrens op €73 aan. In 2017 is dit koersniveau tot drie keer toe een spelbreker geweest op de weg omhoog.

Facebook
Facebook daagt stijgende trend uit (13 april 2018)
Facebook beweegt zich al jaren in een symmetrisch stijgend trendkanaal. Recent is de koers even door de onderkant van het kanaal gezakt. Dit is nog niet voldoende om het aandeel van de kooplijst te halen.
Gilead Sciences
Gilead vindt dubbele steun (23 maart 2018)
Gilead Sciences kreeg september vorig jaar een koopadvies toen de koers uit het (oude) dalende trendkanaal was gebroken.
Glencore
Kracht stijgende trend Glencore neemt af (23 maart 2018)
Glencore staat al lange tijd, sinds 15 juli 2016 om precies te zijn, op ‘kopen’ en we zien geen reden om van dit advies af te stappen.
Goldman Sachs
Goldman Sachs bekrachtigt stijgende trend (23 maart 2018)
Goldman Sachs heeft al sinds de zomer van 2016 een koopadvies. En niet voor niets: het aandeel bevestigde de stijgende trend onlangs opnieuw door af te rekenen met een belangrijke horizontale trendlijn op $255.
Hewlett-Packard Enterprise
Hewlett-Packard heeft wind in de zeilen (26 januari 2018)
Hewlett-Packard Enterprise (HPE) is pas sinds oktober 2015 beursgenoteerd. Beleggers in het aandeel herkennen de stijgende trend die recent is bevestigd.
Home Depot
Home Depot ondergaat gezonde correctie (16 maart 2018)
Home Depot zit weliswaar nog in een stijgende trend, maar heeft last van een stevige correctie. De correctie mag dan flink zijn, gezond is ze wel.
Intel
Intel heeft de wind in de rug (2 februari 2018)
Intel (INTC) bevestigt het positieve trendbeeld. Wij werden in oktober al enthousiast toen het aandeel in staat bleek om de zware weerstand rond $38 te doorbreken.
Lufthansa
Lufthansa laat beleggers op adem komen (23 maart 2018)
Lufthansa heeft wat moeite om verder door te stijgen. Na de mooie, stijgende trend van het aandeel is dat niet onlogisch.
Spoiler title
LVMH op naar verdere hoogten (13 april 2018)
LVMH heeft sinds halverwege 2016 een stijgende trend te pakken. Aanvankelijk ging de koers steil omhoog, maar dat tempo was niet vol te houden.
Manpower
Manpower houdt het spannend (6 april 2018)
Bij Manpowergroup nemen de koopkrachten af. De koers is door de onderkant van het stijgend trendkanaal gezakt en lijkt nu een zogeheten vlagpatroon te ontwikkelen.
Microsoft
Microsoft op weg naar koersdoel op $90 (12 januari 2018)
Microsoft (MSFT) gaf in augustus 2016 de aftrap voor de huidige stijgende trend. In de weekgrafiek is te zien dat deze een uiterst stabiel verloop heeft.
Petrobras
Petrobras bereikt op haar na koersdoel (9 februari 2018)
Petrobras (PBR) heeft de smaak goed te pakken. En al helemaal sinds begin januari, na de doorbraak boven de symmetrische driehoek in de weekgrafiek.
Pfizer
Pfizer weet opgaande trend vast te houden (30 maart 2018)
Ondanks de flinke correctie van de afgelopen weken laten we Pfizer nog op ‘kopen’ staan.
Rio Tinto
Rio Tinto zet stijging voort in lagere versnelling (13 april 2018)
Rio Tinto toont een koersbeeld dat we ook bij diverse andere Europese aandelen zien. De stijgende trend houdt aan, maar in een lagere versnelling.
Vale
Vale onverstoord naar hogere niveaus (2 maart 2018)
Al sinds medio 2016 onderscheidt Vale (VALE) zich door een patroon van hogere toppen en bodems.
Verizon
Verizon test onderkant trendkanaal (13 april 2018)
Verizon brak in de herfst van vorig jaar uit het dalende trendkanaal. Eind vorig jaar beloonden we dit met een kooptip.
Volkswagen
Volkswagen kan via steun verder omhoog (23 maart 2018)
We hebben Volkswagen in de herfst van vorig jaar op ‘kopen’ gezet. Aanleiding was een doorbraak door de weerstand in een grote, oplopende driehoeksformatie. Het koopsignaal is nog steeds geldig.
Wal-Mart
Wal-Mart is en blijft ijzersterk (26 januari 2018)
Wal-Mart (WMT) brak in april vorig jaar boven de weerstand rond $74 uit, wat tevens de start betekende van de huidige stijgende trend.

Kijk voor de actuele koersdoelen en steun- en weerstandniveaus in het E-Magazine van deze week.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!