Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
image description
Technische Analyse Harry Geels, 12 apr 2018 12:49

ASML kan bogen op dubbele steun

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden

ASML heeft al sinds juli 2016 een koopadvies en er is in technisch opzicht geen enkele reden om daar verandering in te brengen. De koers beweegt zich keurig in een stijgend trendkanaal, en al die tijd is er geen enkele lagere top of bodem ontstaan. Daarmee voldoet de stijgende trend perfect aan de criteria die bijvoorbeeld de Dow-theorie stelt. De koers zit nu midden in het kanaal. Het aandeel kan terugvallen naar de onderkant, zonder dat de opwaartse trend wordt geschonden. Aan de onderkant van het kanaal loopt nu ook het 40-weeks voortschrijdende gemiddelde, waardoor er dubbele steun ligt.

Negatieve divergentie bij ASML

Er is wel een negatieve divergentie met de MACD-indicator ontstaan, maar dat is op zichzelf geen verkoopsignaal. Daarvoor zijn meer bevestigingen nodig. Bijvoorbeeld, zoals de Dow-theorie stelt, lagere toppen of bodems. Maar dat is nu niet aan de orde, dus handhaven wij ons advies.

ASML