Offensieve portefeuille: Mooie plus dankzij Micro Focus - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Martijn van Herpen, 11 apr 11:02

Offensieve portefeuille: Mooie plus dankzij Micro Focus

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De offensieve portefeuille steeg 0,4% in waarde. Dit werd mede veroorzaakt door een sterk herstel van Micro Focus met 14,0%, na vorige week ook al +6,7%.

Heineken was de tweede grootste stijger met 4,1%. Adidas deed het met een stijging van 3,7% alweer erg goed. Adidas is met een rendement van 21,2% voor dit jaar Amazon en Besi inmiddels voorbijgestreefd. Bij de dalers deed Deere & Co (-4,1%) het slechts. Dit verlies hing samen met de aankondiging van China om importtarieven op landbouwproducten, zoals sojabonen, uit de VS in te stellen. Dit zou indirect nadelig uitpakken voor de producent van landbouwvoertuigen. Ook op andere grondstoffen dreigen Chinese heffingen, wat ook van chemieconcern Lyondell Basell (-1,8%) een daler maakte. Daarnaast incasseerde Union Pacific met -3,7% een flinke tik.

+54,3%
2 nov 2010 – 10 april 2018

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles