Hoe kijkt u aan tegen de zeer forse koersdaling van Air France-KLM? - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Peter Schutte, 11 apr 13:00

Hoe kijkt u aan tegen de zeer forse koersdaling van Air France-KLM?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De koers van Air France-KLM is sinds begin dit jaar fors gedaald: van circa €14 naar (op het moment van schrijven) €8,62. Wij bezien deze daling van bijna 40% echter in het licht van de forse koersstijging van maar liefst 162% in 2017.

Beleggers zijn vorig jaar duidelijk te optimistisch geweest over de winstontwikkeling voor de komende jaren. De cijfers over het vierde kwartaal van 2017 vielen behoorlijk tegen. De stijging van de variabele kosten kwam een stuk hoger uit dan gedacht. Positief is wel dat de grootste zorgen omtrent de schuldenlast van Air France-KLM zijn weggenomen.

Lufthansa favoriet

Daar staat echter tegenover dat de kerosinerekening dit jaar flink hoger zal uitkomen. Bovendien wordt de concurrentie steeds sterker. Vooral deze laatste factor kan een negatief effect hebben op de winstontwikkeling. Wij zien voor de toekomst duidelijk meer kansen voor het Duitse Lufthansa (koopadvies) dat ook nog eens een goed dividend betaalt.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles