Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Jeroen Boogaard, 11 apr 2018 08:02

Beleggers geloven niet in handelsoorlog

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Beleggers bleven in de ban van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Over en weer werden nieuwe importheffingen aangekondigd. Aandelen wereldwijd reageerden in eerste instantie negatief, maar veerden later weer op. De grootste economieën van de wereld benadrukten dat ze openstaan voor onderhandelingen en een handelsoorlog willen voorkomen. Het zwakker dan verwachte Amerikaanse banenrapport werd lauwtjes ontvangen door de markt. In maart kwamen er slechts 103.000 banen bij, terwijl een aanwas van 193.000 was verwacht. Met een gemiddelde banengroei van 202.000 in het eerste kwartaal blijft de trend echter positief. Bovendien versnelde de loonstijging slechts van 2,6% naar 2,7%.

Internationale beurzen

In een turbulente week wisten de toonaangevende internationale beurzen per saldo terreinwinst te boeken. Over de vijf handelsdagen met slotkoersen van maandag steeg de S&P500 met 1,2%, de Dow Jones met 1,4% en de Nasdaq met 1,2%. De pan-Europese Stoxx600 deed daar niet voor onder en sloot met een plus van 1,1%. Internationaal viel de Russische beurs uit de toon. Nieuwe Amerikaanse sancties tegen Russische bedrijven en personen uit de kring rond president Vladimir Poetin gaven de RTS-index, de vijftig meest verhandelbare aandelen in Rusland, een duw omlaag van ruim 11%. Onder de Europese hoofdfondsen was Daimler (-5,8%) de hekkensluiter, maar dat kwam vooral doordat het aandeel ex-dividend ging. Total ging aan kop met een koerswinst van bijna 5%, mogelijk door positief productienieuws uit Algerije. In New York was Johnson & Johnson (+4,6%) gewild, terwijl biotechbedrijf Incyte 17% verloor na een teleurstellend studieresultaat voor een nieuw kankermedicijn. Dit trok de hele biotechsector omlaag.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.