Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Koen Lauwers, 10 apr 2018 17:06

GBP weet geen richting te kiezen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Het valutapaar GBP/USD dook vorige week even onder de grens van 1,4. Dit was voor het eerst sinds vorige maand een akkoord werd bereikt tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over een Brexit-overgangsregeling. Dit akkoord gaf de Britse munt toen even vleugels. Na de formele Brexit van maart volgend jaar is nog een overgangsregeling van negentien maanden voorzien. In de praktijk blijft het Verenigd Koninkrijk dus tot eind 2020 deel uitmaken van de Europese eenheidsmarkt. Dit nam een groot stuk van de onzekerheid weg, maar inmiddels lijkt het effect alweer uitgewerkt. Bovendien zijn nog niet alle heikele punten opgelost. Zo moet er nog een definitief akkoord komen over de kwestie Noord-Ierland. Intussen verschuift de aandacht van de markt naar de Bank of England. Volgens de consensusverwachting zal de Britse centrale bank volgende maand de rente met 25 basispunten verhogen naar 0,75%.

Dollar bepaalt het sentiment

De terugval onder 1,4 had ook te maken met het herstel van de dollar. De Amerikaanse munt was in trek omdat de markt ervan uitgaat dat de handelsoorlog met China voorlopig niet zal escaleren. Toch is er bij sommige analisten ook scepsis over het potentieel van het pond om op eigen kracht verder te klimmen. Zo kwamen de cijfers over de activiteit in de bouwsector en de consumentenbestedingen vorige maand onder de verwachtingen uit. Een zwakke economie verkleint de kans op bijkomende renteverhogingen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.