Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Opinie Jeroen Boogaard, 10 apr 2018 16:17

Duitse rente wil niet omhoog

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen

Zorgen over een handelsoorlog namen af nadat de Verenigde Staten en China lieten weten open te staan voor onderhandelingen. De toenemende risicobereidheid onder beleggers kwam afgelopen week tot uiting in een stijging van de Amerikaanse tienjaarsrente. Die klom met circa 7 basispunten naar 2,80%. Hoewel de Amerikaanse banengroei vorige maand lager uitkwam dan verwacht, bleef de werkloosheid onveranderd op 4,1%. Marktvorsers verwachten daarom nog steeds een nieuwe renteverhoging van 25 basispunten in juni.

Duitse rente

De rente op tienjaars Duits staatspapier bleef stabiel op 0,50%. Recente macro-cijfers uit de eurozone zijn aan de zwakke kant en bieden steun aan de obligatiekoersen. In de periferie van de eurozone blijven de Italiaanse staatsleningen er goed bij liggen. Daardoor daalde de tienjaarsrente nog wat verder met 2 basispunten, om uit te komen op 1,77%. Er zit nog geen schot in de kabinetsformatie in Italië, maar beleggers geloven kennelijk in een goede afloop. Na een sterke koersprestatie in maart kregen Spaanse staatsleningen met wat verkoopdruk te maken. Als gevolg daarvan steeg de Spaanse tienjaarsrente van 1,16% naar 1,25%. Ook op Portugees tienjaarspapier werd wat winst genomen, wat resulteerde in een rentestijging van 1,61% naar 1,69%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.