Dividendportefeuille: LVMH wordt steeds belangrijker - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 10 apr 14:13

Dividendportefeuille: LVMH wordt steeds belangrijker

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De dividendportefeuille herstelde sterk op weekbasis, mede dankzij mooie winsten voor zwaargewichten Bayer en LVMH.

Bayer pluste bijna 5% op het nieuws dat de Amerikaanse toezichthouder zijn goedkeuring zou willen geven voor de overname van Monsanto. Luxegoederenproducent LVMH liet een vergelijkbare koersbeweging zien. Het aandeel bereikte een hoogste koers ooit op ruim €275 na beter dan verwachte omzetcijfers over het eerste kwartaal. Die werden vooral gedreven door sterke vraag uit China.

LVMH weeg steeds zwaarder

Met een weging van 5% is LVMH na Microsoft (5,5%) nu het zwaarst wegende aandeel. Daarmee wordt het steeds bepalender voor het rendement. Een derde uitblinker was Ecolab, met een hoogste koers ooit op $142. Henkel ging op 10 april als een van de eerste Europese aandelen ex-dividend voor €1,79.

In 2018 is de dividendportefeuille nu goed voor een min van 3,6%. Het totaalrendement bedraagt nu 160,7% sinds de start in september 2011. Het gemiddelde dividendrendement is 2,5%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles