Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Martijn van Herpen, 10 apr 2018 14:16

AEX telt maar drie dalers

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Deze week won de AEX 2,0%. Daarbij steekt de min van 0,3% voor de AMX erg schril af. In de AEX stonden slechts drie aandelen in de min. Zo verloor Galapagos 3,5%. Het aandeel behaalde een hoogste punt eind januari (€97,24) en daalde afgelopen week tot onder de €80. Altice was de grootste stijger met een plus van 4,9%. Daarvoor heeft het wel een prijs betaald: het aandeel had net een periode van elf dagen achter de rug met keer op keer lagere slotstanden. Op 4 april zette Altice eindelijk de hakken in het zand. Na intraday onder de €6,50 te zijn geraakt, is de koers inmiddels opgelopen tot boven de €7.

Zwaargewicht Shell ging 4,7% omhoog. Nieuws kwam van desinvesteringen. Shell doet een belang van 17% in een veld in Oman de deur uit. Hiermee is een verkoopbedrag van $329 mln gemoeid. Daarnaast doet het oliebedrijf zijn belang van 90% in een Palestijns gasveld van de hand, zonder dat verdere financiële details bekend zijn gemaakt.

Rechtszaak ArcelorMittal

ArcelorMittal (-0,7%) spant een rechtszaak aan tegen een consortium dat Essar Steel wil kopen. ArcelorMittal heeft eerder zelf een bod uitgebracht in samenwerking met Nippon Steel. Daarvan werd beweerd dat het niet rechtsgeldig was. Hierop is een nieuw bod uitgebracht.

Aperam (-3,9%) en AMG (-2,4%) stonden laag in de AMX. Net als AEX-broer ArcelorMittal reageren de koersen van deze bedrijven ook erg op de ontwikkelingen rond de importheffingen die de VS en China (willen) invoeren. OCI verloor 3,6% en maakt het setje van de drie grootste AMX-dalers compleet.

De grootste stijger komt deze week toch uit de AMX. PostNL ging maar liefst 8,7% omhoog. Aanleiding is de speculatie dat er een consolidatieslag in de postbezorging zou kunnen plaatsvinden. Dit komt na uitlatingen van de CEO van concurrent Sandd. Deze stelde in De Telegraaf dat hij een consolidatieslag in de postmarkt zou verwelkomen. Hiermee neemt de kans toe dat PostNL concurrent Sand kan inlijven. In 2015 had PostNL deze overname al willen doorvoeren, maar dat is toen niet doorgezet vanwege zorgen dat er geen toestemming van de Nederlandse overheid zou komen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.