Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
image description
Tip Terugblik Hildo Laman, 9 apr 15:44

Tipterugblik: Foot Locker

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden

Een jaar geleden tipten we sportartikelenretailer Foot Locker. Deze tip heeft een vervelend verlies opgeleverd: het rendement sinds 11 april 2017 is -43,4%.

De lagere dollar is goed voor ongeveer negen procentpunten van het verlies. De rest kwam door een koersdaling die werd veroorzaakt door tegenvallende omzetgroei en de toegenomen angst, met name in de VS, dat ‘oude retailers’ ten onder zullen gaan. Uit de cijfers van Foot Locker blijkt echter helemaal niets van een naderende ineenstorting. Het afgelopen boekjaar was helemaal niet zo slecht.

Incidentele lasten

Weliswaar was er het afgelopen jaar weinig omzetgroei, maar dat is nog iets anders dan krimp. De winst viel wel een stuk terug. De wpa was $2,22, meer dan 50% lager. Maar dat werd grotendeels veroorzaakt door een belastinglast door nieuwe fiscale regels en een verlies door een pensioenlast na een verloren juridische procedure. Zonder deze incidentele lasten was de wpa $3,99 geweest.

Met gebruik van dit laatste getal is de k/w nog geen 12. Het bedrijf heeft nog altijd een riante cashpositie en een kleine schuld. Ook denken we dat de angst voor het veranderende consumentengedrag overdreven wordt. We vinden Foot Locker op de huidige lagere koers dus juist koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.