Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 8 apr 2018 11:42

Verhaal van de Week: nieuw kwartaal, nieuwe kansen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Ons Verhaal van de Week bestond deze week uit een heleboel kleine verhalen: de kwartaalupdates van onze persoonlijke redactietips. We hebben weleens betere kwartalen gehad, zo eerlijk moeten we zijn, maar het kan nu eenmaal niet altijd meezitten op de beurs.

Van de 36 tips die de redacteuren van Beleggers Belangen begin dit jaar gaven, leverden er slechts dertien in het eerste kwartaal een positief rendement op. De helft deed het bovendien slechter dan de belangrijkste benchmark. Da’s aardig wat. Maar voor 35 van de 36 zien we nog steeds kansen, dus we gaan vol goede moed het nieuwe kwartaal in. En naast het feit dat we onze tips vrijwel allemaal handhaven — alleen Menno van Hoven nam afscheid van zijn tip Elior — geven we in ons Verhaal van de Week geven ook nog vijf nieuwe tips voor de rest van 2018. Drie daarvan zijn van Martijn van Herpen, onze jongste aanwinst op de redactie van Beleggers Belangen.

Beste tip: Micron

Natuurlijk was het niet alleen kommer en kwel in het eerste kwartaal. Tegenover negen tips waarbij het negatieve rendement in de dubbele cijfers liep, stonden er namelijk ook vier met een positief rendement van meer dan 10%. Hildo Laman leverde met het Amerikaanse technologiefonds Micron de beste tip van het kwartaal. Ook de door hem getipte reiswebsite Despegar rendeerde uitstekend.

Benieuwd naar de volledige lijst met onze redactietips voor 2018? Hij staat in het Verhaal van de Week.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.