Dit zijn volgens Morningstar drie aantrekkelijke Amerikaanse dividendaandelen - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 7 apr 15:15

Dit zijn volgens Morningstar drie aantrekkelijke Amerikaanse dividendaandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Ieder half jaar wijzigt Morningstar zijn lijst van Amerikaanse favorieten. Het gaat om aandelen die niet alleen een aantrekkelijk dividend bieden, maar ook ondergewaardeerd zijn. Op deze lijst staan onder andere Procter & Gamble (P&G), Pfizer en Merck.

Procter & Gamble

Morningstar erkent dat Procter & Gamble te maken heeft met aanhoudende sterke concurrentie en inflatiedruk. Tegelijkertijd zien de analisten echter kansen voor het levensmiddelenbedrijf vanwege productinnovatie, schaalvoordelen, een toonaangevende merkenportefeuille en zeer nauwe en langdurige relaties met afnemers. Dit alles moet volgens Morningstar op langere termijn leiden tot een jaarlijkse omzetgroei van 4%, die voor twee derde te danken zal zijn aan een stijging van het volume en voor een derde aan prijsverhogingen en een winstgevender productenmix. Verder wijst Morningstar op het lopende kostenbesparingsprogramma, dat $10 mrd moet opleveren. Verder keert P&G al 130 jaar een stabiel tot stijgend dividend uit. Daardoor is het volgens Morningstar een van de aantrekkelijkste dividendbedrijven binnen de consumentengoederensector. Het aandeel biedt een dividendrendement van 3,5%.

Pfizer

Pfizer heeft volgens Morningstar een zeer divers productenportefeuille dat garant staat voor een sterke kasstroom. De vele gepatenteerde geneesmiddelen, in combinatie met de schaalgrootte, geven het bedrijf een voorsprong op de concurrentie. Morningstar stelt dat Pfizer de vruchten plukt van innovatie op het gebied van medicijnen tegen kanker, hartkwalen en immunologie. De schaalgrootte biedt voor het bedrijf kansen om in markten als Brazilië, Rusland, India, China en Turkije een sterk verkoopapparaat op te zetten. De enige bedreiging die Morningstar ziet is dat in 2019 en 2020 een reeks patenten afloopt. Dit kan de omzetgroei van Pfizer enigszins vertragen, en de winstgevendheid drukken. Pfizer biedt een dividendrendement van 3,6%.

Merck

Ook Pfizers branchegenoot Merck heeft volgens Morningstar een uitgebreid aanbod gepatenteerde geneesmiddelen met goede marges. Het farmabedrijf heeft weliswaar de afgelopen tijd veel last gehad van een reeks afgelopen patenten, maar Morningstar denkt dat het ergste achter de rug is. Om de afgelopen patenten te compenseren, heeft Merk recent een aantal nieuwe producten op de markt gebracht, waaronder een belangrijk kankermedicijn dat het bedrijf volgens Morningstar een concurrentievoorsprong kan geven. Verder wijzen de analisten erop dat de farmaceut na enkele jaren van wisselende resultaten zijn onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten beter gestroomlijnd heeft. Merck biedt een dividend­rendement van 3,4%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles