Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Technische Analyse Harry Geels, 6 apr 2018 16:34

Amazon staat op historische overbought-situatie

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Amazon is een van onze succesvolste technische kooptips. Sinds ons koopadvies van begin 2015 is de winst op de positie opgelopen tot meer dan 280%. Er zijn geen dwingende redenen het aandeel op ‘verkopen’ te zetten. Het patroon van hoger liggende toppen en bodems houdt zich staande. Sinds kort is ook een stijgend trendkanaal zichtbaar.

Correctie Amazon hangt in de lucht

Toch houden we rekening met een flinke correctie, die we in eerste instantie als ‘gezond’ zullen betitelen. De koers is namelijk wel erg hard gestegen. De MACD heeft een historisch hoge stand gekregen en geeft een overspannen overbought-situatie aan, oftewel het aandeel is te veel gekocht. Zelfs als de koers helemaal naar de onderkant van het trendkanaal zou zakken – wat nogmaals een daling van $20 betekent – blijft Amazon op ‘kopen’ staan.

Amazon

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.