Defensieve portefeuille: oorlogskas nog niet aan het werk - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Karel Mercx, 5 apr 10:45

Defensieve portefeuille: oorlogskas nog niet aan het werk

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De oorlogskas is nog niet aan het werk. Sinds de start van 2018 heeft de MSCI World, de benchmark voor wereldwijde aandelen inclusief de ontvangen dividenden, 3,58% verloren. De defensieve portefeuille doet waarvoor deze gemaakt is, en verliest dit jaar 1,76%.

Deze outperformance is volledig het gevolg van onze kaspositie van 42,2% en onze lage aandelenpositie van 34,2%. Wij willen deze kaspositie aan het werk zetten op lagere koersen.

Rustig afwachten

Het beursklimaat lijkt heftig, maar de MSCI World is gezakt tot het niveau van november jongstleden en heeft in de afgelopen twaalf maanden nog altijd 14,37% rendement gegeven. Dit is nog altijd meer dan de 9% die u jaarlijks van wereldwijde aandelen mag verwachten. Wij wachten daarom rustig af totdat wij onze oorlogskas op lagere koersen aan het werk kunnen zetten.

Totaalrendement 9 november 2010 – 3 april 2018: +29,36%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles