Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Jeroen Boogaard, 4 apr 12:57

Tijdelijke hapering bij degelijke Duitse groeier

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Henkel kent een zwakke jaarstart door logistieke problemen in de Verenigde Staten. Het bedrijf verwacht deze echter snel op te lossen en handhaaft de omzet- en winstverwachting.

Aandeelhouders van Henkel werden onlangs negatief verrast door een omzetwaarschuwing voor de consumentendivisie. De Duitse onderneming wil de efficiency in de Amerikaanse logistieke keten verbeteren, maar stuit hier op problemen. Hierdoor zal de omzet bij de was- en schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten in het eerste kwartaal op autonome basis krimpen. Met dank aan de aanhoudende gunstige gang van zaken bij Adhesive Technologies blijft de autonome omzetgroei voor het concern als geheel nog nipt positief. Deze divisie produceert kleef- en dichtingsstoffen voor de industrie en vertegenwoordigt bijna de helft van de omzet.

Herwaardering van het aandeel
Het bestuur verwacht de knelpunten in de logistiek in de loop van het tweede kwartaal op te lossen en handhaaft de outlook voor geheel 2018. Het rekent op een autonome omzetgroei van 2-4%, een toename van de ebit-winstmarge naar meer dan 17,5% en een wpa-groei van 5-8% (inclusief een negatief valutakoerseffect van 4-5%). Deze groeipercentages zijn we van Henkel gewend. Een tegenvaller is echter dat de autonome omzetgroei bij de persoonlijke verzorgingsproducten onder de bandbreedte uitkomt. Niet alleen leveringsproblemen spelen deze Beauty Care-divisie parten, maar ook hevige prijsconcurrentie. Prijsdruk weegt ook op de omzetgroei bij Home Care. Aan het begin van het jaar was het management echter nog optimistisch over terugkeer naar een autonome groei van 2 tot 4% bij beide onderdelen. Mogelijk is dit nu in 2019 het geval. Dat zal tot een herwaardering van het aandeel leiden, want de koers is sinds de piek medio vorig jaar met 19% gedaald en beleggers betalen nu slechts 17 keer de winst. Gegeven de sterke marktposities en het groeipotentieel in opkomende landen (40% van de omzet) is dit een bescheiden waardering. De correctie levert een goed instapmoment op.

Kerngegevens

Fondscode                                DE0006048432
Beurs                                         Xetra
Hoogste koers 12 mnd            €129,90
Laagste koers 12 mnd            €103,00
Beurswaarde                           €45,9 mrd
Koers-winstverhouding 2018    (t)17
Dividendrendement (t)               1,70%

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!