Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Opinie Jaap Barendregt, 4 apr 2018 09:08

Onrust slaat over op staatsobligaties

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Er heerst onrust op de aandelenmarkten door de handelsruzie die zich tussen de VS en China ontwikkelt. Daarbij speelt ook een rol dat president Donald Trump zo onberekenbaar is. Hoe dan ook, die onrust krijgt ook greep op de obligatiemarkten.

Zoals wij vorige week al aangaven, staat hierdoor ook de Amerikaanse tienjaarsrente van de staatsschuld onder druk. Die daalde van 2,85% op maandag 26 maart naar 2,73% de week erna – de Amerikaanse beurzen waren op tweede paasdag wel open.

Europese staatsobligaties

In Europa kwam de Duitse tienjaarsrente de afgelopen week weer onder 0,5%. Ook de renteniveaus van de schuld van andere EU-landen daalden. De Italiaanse bijvoorbeeld van 1,91% naar 1,78% en de Spaanse van 1,25% naar 1,16%. De obligatiehandel ging elders in Europa ook gewoon door op tweede paasdag. De beleggers maken zich niet druk over de kabinetsformatie in Italië, waaruit een Europa-kritische regering voort kan komen. Het algemene beleggingsklimaat is belangrijker en dat zegt dat er naar veilig papier gevlucht moet worden. Er is, kortom, veel vraag naar staatsobligaties. Daar doen de Japanners aan mee (JPMorgan Asset Management, Weekly Bond Bulletin, 22 maart). De onzekere dollarkoers maakt gehedged beleggen in de VS minder rendabel dan in Europa.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.