Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Opinie Jeroen Boogaard, 4 apr 2018 14:02

Beleggers dumpen techfondsen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen

De aandelenmarkten wisten zich enigszins te herstellen van de verliezen van vorige week. Door de aanhoudende vrees over een handelsoorlog was de volatiliteit echter hoog. Met slotkoersen van dinsdag sloot de pan-Europese Stoxx 600 de verkorte beursweek af met een winst van 0,4%.

Vrijdag en maandag waren de Europese beurzen gesloten vanwege het Pasen. Wall Street hield alleen op vrijdag de deuren dicht. De Dow Jones kreeg er 0,74% bij, terwijl de breed samengestelde S&P 500 per saldo onveranderd bleef.

Techfondsen in mineur

Voor de Nasdaq was er een verlies van 1%. Technologieaandelen liggen er de laatste tijd slecht bij door het privacy-schandaal bij Facebook. Waar de socialenetwerksite met een plus van 2,6% weer wat wist op te krabbelen, waren er voor andere grote spelers in de technologiesector zware verliezen. Zo verloor Amazon 7% na kritische tweets van president Donald Trump. Volgens Trump betaalt de internetwinkel nauwelijks belasting en bovendien zou de Amerikaanse postdienst geen geld verdienen aan de bezorging. Een andere grote daler was Tesla (-4,2%). Beleggers maken zich zorgen over de liquiditeitspositie en de gevolgen van het recente ongeluk met een Model X.

Met een koerswinst van ruim 8% was PVH een van de sterkste stijgers in New York. De eigenaar van Tommy Hilfiger en Calvin Klein publiceerde een beter dan verwachte jaarwinst en gaf een positieve outlook af. In Europa was GlaxoSmithKline gewild dankzij het nieuws dat het Britse farmaciebedrijf het belang van Novartis in de joint-venture voor consumentengezondheidszorgproducten zal overnemen voor $13 mrd. Het aandeel steeg met ruim 9%. De Franse cateraar Sodexo gaf een winstwaarschuwing af en bungelde met een verlies van 20% onderaan in de Europese benchmark.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.