Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Tip Terugblik Peter Schutte, 3 apr 2018 10:15

Tipterugblik: Akamai Technologies

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen

Een jaar terug tipten wij het aan de Nasdaq genoteerde Akamai Technologies. Deze dienstverlener aan de internetsector richt zich steeds meer op de snelgroeiende clouddiensten, security en snel internettoegang.

In de zomer van vorig jaar beantwoordden wij een lezersvraag over het bedrijf nadat de koers was teruggevallen van circa $58 naar $47. Niet alle activiteiten ontwikkelden zich even goed, maar de vaart bij de clouddiensten zat er goed in. En daar diende het margeherstel vandaan te komen. Het bedrijf beloofde de cloudomzet uiterlijk in 2022 te hebben verdubbeld. Wij benadrukten wel telkens dat het om een relatief risicovolle investering ging.

Ondergewaardeerd

Op 15 december 2017 werd bekend dat de activistische aandeelhouder Elliot een belang van 6,5% in Akamai had genomen. Elliot vond het aandeel ondergewaardeerd. De koers schoot daarop in de nabeurshandel 13,8% omhoog tot $65,75. Elliot had tegelijkertijd andere aandeelhouders en mogelijke overnemende partijen geraadpleegd.

Chinese internetspelers

Na een piekkoers op 9 maart van dit jaar van boven de $78 noteert het aandeel nu rond de $70. Inmiddels zitten de resultaten ook weer in de lift. Het afhaken van grote klanten als Apple en Amazon weet Akamai steeds beter op te vangen door meer kleinere klanten en meer afzet aan Chinese internetspelers. De huidige koers-winstverhouding van circa 23 lijkt gerechtvaardigd, maar nodigt niet meer direct uit tot kopen. Aanhouden is nog wel aan te raden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.