Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 3 apr 2018 17:00

Probiodrug moet op zoek naar geld

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De jaarcijfers van Probiodrug onderstrepen de noodzaak voor het vinden van een kapitaalkrachtige onderzoekspartner.

Het operationeel verlies van Probiodrug is in 2017 geslonken van €13,8 mln naar €10,0 mln. Het nettoverlies kwam uit op €8,0 mln, wat neerkomt op €0,98 per aandeel.

Bij het biotechbedrijf staan de operationele cijfers echter in de schaduw van de onderzoeksvoortgang en de kaspositie. Na bemoedigende onderzoeksresultaten met het Alzheimermiddel PQ912 wil het bedrijf dit jaar twee (2b-)studies starten in Europa en de Verenigde Staten. Met de kaspositie van €10,3 mln (2016: €21,9 mln) kan Probiodrug dit jaar nog vooruit.

Koersdruk

Uit de rapportage komt duidelijk naar voren dat er een partner gevonden moet worden voor de verdere ontwikkeling van PQ912. De noodzaak om via aandelenuitgifte of bij voorkeur een samenwerking nieuw kapitaal aan te trekken, bepaalt voorlopig de richting van het aandeel. De koersdruk neemt pas af zodra Probiodrug nieuw kapitaal heeft aangeboord. Het houdadvies op basis van de veelbelovende technologie, geldt dan ook alleen voor speculatief ingestelde beleggers met een lange adem.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!