Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
image description
Opinie Christian Slagter, 1 apr 09:30

Waarom de Amerikaanse renteverhoging niet zo interessant is

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen

Pimco vindt de prognoses van de Federal Reserve interessanter dan de aangekondigde renteverhoging.

De Federal Reserve voerde recent de langverwachte renteverhoging van 25 basispunten door. Pimco vindt de wijziging van de prognoses echter interessanter. Ten opzichte van december worden er nu tot 2020 twee renteverhogingen meer verwacht, wat betekent dat de beleidsrente eind 2020 naar verwachting richting 3,4% stijgt. Dat is volgens Pimco ruim boven de geschatte langjarige rente van 2,9%.

Pimco denkt dat de nieuwe prognoses duiden op betere groeiverwachtingen voor de korte termijn. Door onder meer een ingrijpende verandering van de Amerikaanse belastingwetgeving en de omvangrijke overheidsuitgaven die zijn aangekondigd, wordt de Amerikaanse reële bbp-groei volgens Pimco in 2018 en 2019 met iets meer dan een half procentpunt opgedreven. Wanneer de groei over een langere periode hoger is dan de trend kan dit leiden tot verdere verkrapping op de Amerikaanse arbeidsmarkt en een hogere inflatie. Dat pleit volgens Pimco voor een iets hoger tempo van renteverhogingen.

Ondanks de aangepaste prognoses verwacht de vermogensbeheerder echter dat het tempo van de renteverhogingen geleidelijk blijft. Zeker omdat Fed-voorzitter Jerome Powell naar eigen zeggen een ‘balans zoekt’ tussen het risico van economische oververhitting en het risico dat de inflatieverwachtingen dalen tot onder het streefniveau van 2%. De aangepaste prognoses van de Fed moeten volgens Pimco ook gezien worden in relatie tot de nog steeds lage neutrale beleidsrente. De verwachting voor de langlopende Fed Funds Rate is slechts licht verhoogd. Het is weliswaar mogelijk dat de komende jaren de groeiverwachtingen voor de langere termijn worden verhoogd, maar de vermogensbeheerder denkt voorlopig dat de groei van de Amerikaanse economie tussen de 2-3% blijft.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Altijd op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws

Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €2,50 per week. Wat wij bieden:
  • Onafhankelijk beleggingsadvies, direct toepasbaar
  • Realtime koersdata van o.a. AEX, AMX en AScX
  • Persoonlijk dashboard van uw gekozen aandelen
  • Gratis opleidingen via de Beleggers Belangen Academy
 Word nu abonnee