Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
image description
Opinie Jaap Barendregt, 30 mrt 2018 09:30

Zit er nog iets positiefs in Altice na de splitsing?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden

Vraag

Ik heb in navolging van een expert in oktober aandelen Altice gekocht en nu gaan ze het bedrijf splitsen. Wat zijn de gevolgen voor mij? Krijg ik dan aandelen Altice USA op een Amerikaanse beurs? Wat zou u doen? Zit er nog iets positiefs in?

Antwoord

Ja, dat klopt, u krijgt dan in de Verenigde Staten genoteerde aandelen van Altice USA. Uit mijn berekeningen blijkt dat dit bedrijf, of hoe het ook gaat heten (Optimum?), in 2018 verlieslatend zal zijn. In 2017 is geprofiteerd van het belastingbeleid van president Trump waardoor ruim $2,3 mrd kon worden bijgeboekt. De splitsing verhoogt echter de schuld van Altice USA met $3,5 mrd (dividend bij splitsing plus beloofde aandeleninkoop) tot een schuld van bijna $25 mrd (tegen een rente van 6,2%). De te betalen jaarlijkse interest van ruim $1,5 mrd zal het operationeel resultaat meer dan opeten.

Het concern hoeft overigens voorlopig bijna geen schuld af te lossen, zodat er wel kan worden gewerkt aan geleidelijke schuldafbouw. Maar wie weet gaat het bedrijf toch weer aankopen doen die de schuld opnieuw verhogen. Wij hebben al geruime tijd een schreeuwende verkoop op Altice staan vanwege de ultrahoge schuld (teveel risico) en de aandelenstructuur (waardoor kleine beleggers niets te zeggen hebben). Altice USA is een kopie en vormt dus geen uitzondering op dit advies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!