Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 30 mrt 2018 15:19

Dividendnieuws

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

VolkerWessels
De bouwer betaalt een slotdividend van €0,77 per aandeel, volgend op een eerste interim-dividend van €0,28 eind vorig jaar. Het geschatte dividend­rendement op jaarbasis is 2,8% en de ex-dividenddatum voor het slotdividend is 7 mei, met betaalbaarstelling: op 16 mei.

AND
Kaartenmaker AND International Publishers schrapt het dividend. Eerder deed AND dat al in 2015. Vorig jaar ontvingen aandeelhouders nog een dividend van 15 cent per aandeel. Het aandeel AND doet het in 2018 tot dusver erg slecht met een verlies van ruim 35%.

Sif
Ook Sif verlaagt dit jaar het dividend. De uitkering van €0,30 per aandeel is bijna 19% minder dan in 2017. Het huidige dividendrendement is 2% en de ex-dividenddatum is 7 mei.

Brill
Koninklijke Brill NV verrast zijn aandeelhouders dit jaar met een extra dividend van €3 per aandeel. Dat zal worden betaald naast het reguliere dividend van €1,32 per aandeel. Het totale dividendrendement op basis van de totale uitkering van €4,32 per aandeel is bijna 13% en zal op 23 mei worden uitbetaald met als ex-dividenddatum 21 mei 2018.

For Farmers
ForFarmers (ASCX-index) betaalt over 2017 een dividend van €0,30 per aandeel, zes cent meer dan vorig jaar. De ex-dividenddatum is 20 april en het geschatte dividendrendement bedraagt 2,8%.

AkzoNobel
De producent van verf- en coatings stelt allerminst teleur voor de dividendportefeuille met een totale dividendverhoging van ruim 51% over 2017. Nadat eerder al een speciaal dividend van €4 werd betaald volgt nu een slotdividend van €1,94. Ondanks de forse koersstijging de laatste jaren bedraagt het dividendrendement nog steeds meer dan 3%. Het aandeel doet het voor Europese begrippen niet slecht met dit jaar nog altijd een koerswinst van ruim 6%.

Bayer
Het Duitse Bayer, dat nog altijd druk is met het afronden van de overname van Monsanto, verhoogt dit jaar opnieuw het dividend. De uitkering wordt met 4% opgetrokken naar €2,80 per aandeel (2017: €2,70). Bij een succesvolle overname van Monsanto kan het dividend de komende jaren normaal gesproken versneld verder worden verhoogd. Bayer gaat op 28 mei ex-dividend.

SEB
Het Franse bedrijf achter Moulinex en Tefal blijft ook qua dividend een van de hoogvliegers binnen de dividendportefeuille met een recorddividend van €2 over 2017. Dat is een verhoging van ruim 16% ten opzichte van vorig jaar. Het aandeel SEB biedt een dividendrendement van 1,3% en de ex-dividenddatum is 21 mei 2018.

Realty Income
Het vastgoedbedrijf, dat sinds kort wederom deel uitmaakt van de dividendportefeuille, verhoogt het dividend met 0,2% tot $0,2195 per maand. Het is alweer de tweede dividendverhoging in 2018 nadat de uitkering eerder al met ruim 3% werd verhoogd. Bij de huidige koers biedt Realty Income een dividendrendement van 5,1%. Het aandeel zakte vrijdag weer onder de grens van $50 en verloor in 2018 tot dusver ruim 13%.

Colgate
Dividend Aristocrat Colgate-Palmolive, dat eerder al eens opgenomen is geweest in de dividendportefeuille, verhoogt het dividend dit jaar met 5% tot 42 cent per aandeel. Het is daarmee alweer het 55ste jaar op rij dat de producent van onder meer shampoo, tandpasta, schoonmaakmiddelen en voeding voor huisdieren een hoger dividend uitkeert. Het aandeel, dat in 2018 tot dusver ruim 8% is gedaald, biedt een dividend­rendement van 2,4%.

[kader]

Extreme percentages Basler

De Duitse producent van industriële camera’s Basler AG, kooptip in Beleggers Belangen op 29 november, betaalt over 2017 een dividend van €2,02 per aandeel. Dat is maar liefst 173% meer dan een jaar eerder. Toch stijgt het dividend minder hard dan de beurskoers, die vorig jaar met 223% opliep. Bij de huidige koers van €179 is het rendement 1,2%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!