Vindt u OCI nog altijd koopwaardig? - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Jeroen Boogaard de auteur heeft een positie in het aandeel, 28 mrt 16:08

Vindt u OCI nog altijd koopwaardig?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De omzet van OCI steeg vorig jaar met 18% naar $2,25 mrd, dankzij een toename van de productie en hogere kunstmest- en methanolprijzen. De gecorrigeerde ebitda kwam uit op $634 mln (+36%). Hierbij laat OCI diverse incidentele posten buiten beschouwing, waaronder omzetderving vanwege ongepland onderhoud in Algerije. De schade zal door de verzekering worden vergoed. Een tegenvaller was het nettoverlies van $27 mln voor bijzondere posten, tegen een winst van $22,1 mln in 2016. Dat kwam voornamelijk door een veel lager valutaresultaat op de uitstaande schulden.

Winstvooruitzichten

Onderliggend zijn de cijfers sterk en ook de vooruitzichten ogen goed. Capaciteitsuitbreidingen en de herstart van productie in Algerije leiden dit jaar tot een forse ebitda-groei. Nu het investeringsprogramma bijna is afgerond, zullen de schulden en rentelasten sterk afnemen. Bij een k/w 10 blijft het (speculatieve) koopadvies staan.

*De auteur heeft een positie in OCI.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles