Updates

Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Opinie Martijn van Herpen, 28 mrt 2018 12:10

Offensieve portefeuille: Stapt Warren Buffett in General Electric?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

De offensieve portefeuille verloor deze week 2,0%. In het negatieve beurssentiment was RPC Group, waarin we twee weken geleden onze positie hebben uitgebreid, met +2,3% de grootste stijger. Het aandeel staat op een overzicht van Bloomberg van 23 maart op plaats vier van aandelen in de EuroStoxx600 met grootste gat tussen koers (GBp47,78) en gemiddeld koersdoel (GBp 1158,57) van analisten.

Dat impliceert een opwaarts potentieel van 47,8%. Ook Besi (+1,2%) is weer een positieve uitzondering. Met een rendement van 24,8% doet de halfgeleiderproducent het dit jaar het best van de hele portefeuille. Besi lost Amazon af als koploper. Dat aandeel verloor afgelopen week 6,8%, maar is dit jaar nog steeds goed voor +24,0%.

Grootste daler was Dentsply Sirona. Dentsply Sirona (-7,9%) maakt en distribueert producten op het gebied van tandzorg. Het bedrijf meldde de overname van OraMetrix. Dit bedrijf verschaft technologische 3-D oplossingen. Deze moeten de kwaliteit en efficiëntie van tandheelkundige zorg vergroten. OraMetrix is winstgevend en de jaaromzet bedraagt $20 mln. Op de omzet van $4,0 mrd van Dentsply Sirona heeft deze overname maar minimale impact. De koersdaling lijkt meer ingegeven door de aankondiging van extra investeringen en uitgaven. Deze zouden een ‘licht verwaterend effect’ op de winst per aandeel van 2018 en 2019 hebben.

De koers van General Electric (-2,7%) verloor deze week weer veel terrein, maar dinsdag markeerde wellicht een omslagpunt. Terwijl de S&P 1,7% daalde, steeg General Electric 4,3%. Warren Buffett heeft in een interview eerder dit jaar wel eens genoemd dat hij bij de juiste prijs zou overwegen in te stappen in General Electric. Op zich zijn dit heel algemene bewoordingen die voor iedere aandeel kunnen gelden. Op dinsdag deden echter de geruchten de ronde dat Buffett nu geïnteresseerd zou zijn om een belang in General Electric te nemen. Het is momenteel speculatief, maar het zou welkom zijn voor het geplaagde bedrijf.

 

+53,8%
2 nov 2010 – 27 mrt 2018

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!