Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Advies Stephen Hendriks, 28 mrt 2018 11:34

Novartis licht optie in joint venture met GSK

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Verkoop van consumer health-activiteiten opmaat voor acquisities en inkoop van eigen aandelen.Sneller dan verwacht heeft Novartis zijn ‘putoptie’ op zijn belang in de consumer healthcare joint venture met GSK uitgeoefend. Novartis had een belang van 36,5% in deze joint venture die producten zoals pijnstillers en tandpasta verkoopt.

De farmaceut ontvangt daarvoor $13 mrd van GSK. Afgelopen jaar droeg de joint venture $479 mln, ongeveer 3,5%, bij aan de winst voor belasting van $13,4 mrd. We verwachten dat Novartis het wegvallen van de inkomsten uit de joint venture zal opvangen door aandeleninkoop en acquisities. De verkoop is een goede zet; de prijs is in orde en het past in de strategie van de nieuwe topman.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!