Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 28 mrt 2018 11:57

Beurzen vandaag: Witte raven Unilever en General Electric tussen veel dalers

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

In ons dagelijkse rondje langs de beurzen bekijken we de grootste stijgers en dalers in Europa en de VS. Vandaag: Unilever en General Electric, lichtpuntjes op fors lagere beurzen.

NEDERLAND

De AEX opende ongeveer 0,8% lager en zakte in de loop van de ochtend verder weg. Rond 10.30 uur staat er een min van 1,35% op het bord. In lijn met de Amerikaanse sectorgenoten behoren ASML en Besi tot de grootste dalers, uiteraard volgend op forse koerswinsten de afgelopen jaren. Witte raaf in Amsterdam is Unilever, dat 1,4% wint na een adviesverhoging van neutral naar buy door UBS. De broker verwacht verbeterende volumegroei en hogere marges voor Unilever en ziet de recente koersval op de beurs als een mooi instapmoment.

Grootste stijgers AEX/AMX om 10:30 uur:

 • Unilever +1,4%
 • Gemalto +0,5%
 • Heineken +0,5%

Grootste dalers AEX/AMX om 10:30 uur:

 • ASML -4,7%
 • Besi -4,3%
 • Philips Lighting -3,9%

EUROPA

De Eurostoxx50 doet het iets beter met een min van bijna 1%. Ook hier blinkt Unilever uit, samen met sectorgenoot L’Oréal. Grootste daler is ook hier ASML, samen met Adidas, dat 1,8% van de forse koerswinst van de afgelopen weken inlevert. 

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 1030 uur:

 • Unilever +1,4%
 • Enel +0,2%
 • L’Oréal +0,2%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 1030 uur:

 • ASML -4,7%
 • BASF -1,8%
 • Adidas -1,8%

VERENIGDE STATEN

In de Verenigde Staten was het weer een bijzondere beursdag met wilde koersbewegingen. Een ruime intraday winst werd tegen het slot opnieuw ingeruild voor een flinke min van uiteindelijk 1,4% op 23857 punten. Vooral defensieve aandelen presteren relatief goed, net als vandaag in Europa. Financials waren per saldo de grootste verliezers. Eén aandeel stak er met kop en schouders bovenuit: General Electric. De geplaagde industrial maakte weer iets van het forse verlies dit jaar goed op geruchten dat Warren Buffett mogelijk een positie in GE zal nemen. Het aandeel sloot in een negatieve markt uiteindelijk 4,2% hoger op $13,44, maar staat desondanks nog altijd op een verlies van 23% in 2018.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • General Electric +4,3%
 • Procter & Gamble +1,8%
 • Verizon +0,5%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Goldman Sachs -3,0%
 • Visa -2,7%
 • Boeing -2,4%

GRAFIEK VAN DE DAG

General Electric veerde gisteren eindelijk weer eens flink op. Het was intraday zelfs even de grootste procentuele koersstijging sinds medio 2015 op het nieuws dat Buffett overweegt in te stappen. Zowel Buffett, die eerder al positie in GE had en zijn belang vorig jaar voor de grootste koersdaling verkocht, als General Electric wil niet reageren op de geruchten. Ondanks het herstel van dinsdag blijft het koersverloop dramatisch en noteert het aandeel nog steeds rond het laagste niveau sinds 2009 ten tijde van de kredietcrisis.

AGENDA

Consumentenvertrouwen Duitsland en Frankrijk
Groei BBP VS, vierde kwartaal (verwacht 2,4%, vorige 3,2%)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!