Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
image description
Opinie Jaap Barendregt, 27 mrt 2018 10:43

Moet ik verlies nemen na een periode van koersdaling?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden

Vraag

Uw advies op PostNL is ‘verkopen’; moet ik dan mijn verlies nemen? Ik sta al een poos op wisselend verlies. Maar de stukken nu van de hand doen, zou voor mij een verlies van 20% van de aankoopprijs betekenen. Verkopen lijkt me nu dus te laat. Of moet ik toch verlies nemen? Of afwachten?

Antwoord

Ik begrijp uw probleem. Die afweging heeft ook gespeeld bij mijn advies. Zal de koers van PostNL herstellen na de maatregelen, of blijven de negatieve factoren van concurrentie en regelgeving de koers onder druk zetten? Door mij werd de kans op het laatste groter geacht.

U kunt uw probleem ook anders bekijken. Als u uw geld in PostNL laat zitten, kunt u ook niet profiteren van koersstijging bij andere aandelen waarin u niet heeft belegd. Acht u de kans op koersstijging bij andere aandelen (of obligaties, etc.) groter dan bij PostNL, dan bent u als het ware een dief van uw eigen portemonnee als u in PostNL blijft zitten. Als u denkt dat PostNL de markt gaat verslaan, dan zou u in het fonds moeten blijven zitten.

Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om de helft van uw aandelen PostNL te verkopen en zo te ‘wennen’ aan de aandelen waar u met de verkoopopbrengst in belegt. Na het grote koersverlies van PostNL zullen er wellicht toch beleggers in het aandeel stappen, dus er kan wel een licht koersherstel verwacht worden, waarna u zou kunnen verkopen (of niet, als u niet wilt).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!