Dividendportefeuille: dollar doet pijn - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 27 mrt 12:02

Dividendportefeuille: dollar doet pijn

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De dividendportefeuille werd de afgelopen dagen opnieuw dubbel geraakt met naast lagere koersen vooral ook een negatief wisselkoerseffect met een euro die richting $1,25 kroop. Ook na het sterke herstel op Wall Street maandag blijft er in 2018 nog altijd een min van 4,7% op het bord staan.

Op weekbasis waren er slechts drie stijgers, aangevoerd door Intel met een koerswinst van 3,2% in lokale valuta. Ook Reckitt-Benckiser presteerde prima op het nieuws dat het niet mee zal bieden op de consumentenactiviteiten van Pfizer, waarmee de vrees voor een extra schuldenlast van $20 mrd van tafel is.

WEGING MICROSOFT NAAR RECORD MET 5,6%
Een derde uitschieter was Microsoft, dat maandag liefst 7,6% hoger sloot op $93,78 na een koersdoelverhoging tot $130 door Morgan Stanley. Microsoft heeft als grootste positie in de dividendportefeuille nu een weging van 5,6%. De grootste dalers waren afkomstig uit de sectoren basismaterialen en industrie, met koersverliezen van 5% voor AkzoNobel, 3M, Assa Abloy, HB Fuller en Bayer.

In de dividendspecial van volgende week volgt een uitgebreid portefeuilleverslag, inclusief het volledig bijgewerkte portefeuilleoverzicht.


Hoe beschermt u uw portefeuille tegen onrust op de markten?

Stel uw vragen vanavond live aan onze experts, via de online chatsessie.
Meld u hier gratis aan >>

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles