Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 26 mrt 2018 15:05

Interessante ontwikkelingen op dividendgebied

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Het Europese dividendseizoen staat op het punt van aanbreken. Ook de afgelopen weken waren er weer een aantal interessante ontwikkelingen op dividendgebied, met in Nederland onder meer nieuws van VolkerWessels, AND en Sif. Bekijk het jongste overzicht.

NEDERLAND

VolkerWessels

Bouwer VolkerWessels betaalt een slotdividend van €0,77 per aandeel, volgend op een eerste interim-dividend van €0,28 eind vorig jaar. Het geschatte dividendrendement op jaarbasis is 4,8% en de ex-dividenddatum voor het slotdividend is 7 mei met een betaalbaarstelling op 16 mei.

AND
Kaartenmaker AND International Publishers schrapt het dividend. Eerder deed AND dat al in 2015. Vorig jaar ontvingen aandeelhouders nog een dividend van 15 cent per aandeel. Het aandeel AND doet het in 2018 erg slecht met een verlies van ruim 35%.

 

Sif
Ook Sif verlaagt dit jaar het dividend. De uitkering van €0,30 per aandeel is bijna 19% minder dan in 2017. Het huidige dividendrendement is 2% en de ex-dividenddatum is 7 mei.

Brill
Koninklijke Brill NV verrast zijn aandeelhouders dit jaar met een extra dividend van €3 per aandeel. Dat zal worden betaald naast het reguliere dividend van €1,32 per aandeel. Het totale dividendrendement op basis van de totale uitkering van €4,32 per aandeel is bijna 13% en zal op 23 mei worden uitbetaald met als ex-dividenddatum 21 mei 2018.

For Farmers
ForFarmers (ASCX-index) betaalt over 2017 een dividend van €0,30 per aandeel, zes cent meer dan vorig jaar. De ex-dividenddatum is 20 april en het geschatte dividendrendement bedraagt 2,8%.

 

DIVIDENDPORTEFEUILLE

Realty Income
Het vastgoedbedrijf, dat sinds kort weer deel uitmaakt van de dividendportefeuille, verhoogt het dividend met 0,2% tot $0,2195 per maand. Het is de tweede dividendverhoging in 2018 nadat de uitkering eerder al met ruim 3% werd verhoogd. Bij de huidige koers biedt Realty Income een dividendrendement van 5,1%. Het aandeel zakte vrijdag weer onder de grens van $50 en verliest in 2018 ruim 13%.

AkzoNobel
De verf- en coatingsmaker stelt allerminst teleur voor de dividendportefeuille met een totale dividendverhoging van ruim 51% over 2017. Nadat eerder al een speciaal dividend van €4 werd betaald volgt nu een slotdividend van €1,94. Ondanks de forse koersstijging de laatste jaren bedraagt het dividendrendement nog steeds meer dan 3%. Het aandeel doet het voor Europese begrippen niet slecht met dit jaar nog altijd een koerswinst van ruim 6%.

SEB
Het Franse bedrijf achter Moulinex en Tefal blijft ook qua dividend één van de hoogvliegers binnen de dividendportefeuille met een recorddividend van €2 over 2017. Dat is een verhoging van ruim 16% ten opzichte van vorig jaar. Het aandeel SEB biedt een dividendrendement van 1,3% en de ex-dividenddatum is 21 mei 2018.

Bayer
Het Duitse Bayer, dat nog altijd druk is met het afronden van de overname van Monsanto, verhoogt dit jaar opnieuw het dividend. De uitkering wordt met 4% opgetrokken naar €2,80 per aandeel (2017: €2,70). Bij een succesvolle overname van Monsanto kan het dividend de komende jaren normaal gesproken versneld verder worden verhoogd. Bayer gaat op 28 mei ex-dividend.

 

VERENIGDE STATEN

Raytheon
Defensiegigant Raytheon, opgenomen in de S&P500-index, terkt het dividend met bijna 9% op tot 86,75 cent per aandeel. Het is daarmee alweer het veertiende jaar op rij dat de producent van onder meer legervoertuigen en communicatieapparatuur het dividend verhoogt. Het geschatte rendement blijft steken op 1,6% dankzij de flinke koersstijging de laatste jaren. Het aandeel doet het dit jaar mede dankzij Trump prima met een koerswinst van 14%.

Dollar General
Discountretailer Dollar General gaat 11,5% meer dividend uitkeren. De kwartaaluitkering wordt verhoogd tot 29 dollarcent per aandeel wat een nieuw geschat dividendrendement van 1,2% oplevert. Het aandeel Dollar General levert na een sterke start van het jaar inmiddels een kleine 3% in in 2018.

Colgate-Palmolive
Dividend Aristocrat Colgate, eerder opgenomen in de dividendportefeuille, verhoogt het dividend dit jaar met 5% tot 42 cent per aandeel. Het is daarmee alweer het 55ste jaar op rij dat de producent van onder meer shampoo, tandpasta, schoonmaakmiddelen en voeding voor huisdieren een hoger dividend uitkeert. Het aandeel, dat in 2018 ruim 8% daalt, biedt een dividendrendement van 2,4%.

General Dynamics
General Dynamics, net als Raytheon één van de grootste Amerikaanse defensiebedrijven, verhoogt het dividend met ruim 10% tot 93 cent per aandeel. Het is voor deze nieuwe Dividend Aristocrat het 21ste jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd. De maker van onder meer legervoertuigen, vliegtuigen, wapens en marineschepen biedt een dividendrendement van 1,7%. Het aandeel stijgt dit jaar bijna 8%.

Ross Stores
Discount retailer Ross Stores, jaren geleden al eens een tip in het Dividend E-magazine, blijft aandeelhouders belonen met forse dividendverhogingen. Dit jaar wordt de uitkering verhoogd met liefst 41% tot 22,5 cent per kwartaal. Het is het 24ste jaar op rij van dividendverhogingen voor Ross, dat een dividendrendement van 1,1% biedt. Het aandeel verliest in 2018 bijna 7%.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!