Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Opinie Christian Slagter-Koster, 25 mrt 2018 09:30

Waarom Morgan Stanley cryptomunten interessant vindt

0 0 Leestijd ongeveer

De recente koersbewegingen van cryptomunten zoals de bitcoin weerspiegelen volgens Morgan Stanley die van de Nasdaq Composite Index in aanloop naar de millenniumwisseling en daarna, maar dan vijftien keer zo snel.

De Nasdaq klom destijds tot aan maart 2000 in 519 dagen tijd met 278%, terwijl de bitcoin in de 35 dagen voor het hoogtepunt in december vorig jaar ($19.511) met 248% steeg. Sinds de piek is de bitcoin drie keer in korte tijd met 45-50% in waarde gedaald, om vervolgens weer enigszins te herstellen. De Nasdaq kende destijds vijf koersdalingen van gemiddeld 44%.

Morgan Stanley vindt het toenemende gebruik van tether een interessante ontwikkeling. Normaal gesproken worden cryptomunten gekocht via traditionele munten als de euro, dollar of yen. Uiteraard kan er ook gehandeld worden tussen cryptomunten onderling. Tether is een digitale token waarmee andere cryptomunten weer kunnen worden gekocht. Ieder token is $1 waard, wat in theorie moet leiden tot een stabielere cryptomunt. Morgan Stanley stelt dat de handel in tether sinds begin dit jaar fors is toegenomen door de instabiliteit van de bitcoin. Volgens de Amerikaanse zakenbank wordt van alle bitcointransacties inmiddels meer dan 14% via tether gedaan.

De cryptomunt is niet onomstreden. Critici werpen geregeld de vraag op of het bedrijf erachter voldoende dollars in kas heeft om de uitgegeven tokens te dekken. De financiële reserve zou $2,2 mrd moeten zijn. Morgan Stanley denkt dat de markt zich de komende jaren zal focussen op de onderlinge handel van cryptomunten, waarbij transacties niet via het reguliere banksysteem maar alleen via gedistribueerde grootboeken plaatsvinden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!