Vijf redenen waarom dividend het anker van stabiliteit kan zijn - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 25 mrt 09:00

Vijf redenen waarom dividend het anker van stabiliteit kan zijn

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

AllianzGI geeft vijf redenen waarom dividend in de huidige marktomgeving inkomensstabiliteit en zelfs inkomensgroei kan genereren.

Allereerst wijst AllianzGI erop dat de verhouding van het uitbetaalde dividend ten opzichte van de winst per aandeel in Europa circa 80% bedraagt, wat fors boven het niveau van vóór de financiële crisis ligt. In de VS en Azië bedraagt de uitkeringsratio circa 50 en 45%.

Verder stelt AllianzGI dat bedrijven op dit moment over een aanzienlijke vrije kasstroom beschikken. Daarnaast vermoedt AllianzGI dat de kapitaalmarkten zich opmaken voor reflatie, met als gevolg sterkere winstvooruitzichten voor bedrijven. Ook duiden de solide groei van de wereldeconomie en de huidige waarderingen op ’s werelds belangrijkste aandelenmarkten erop dat het dividend een belangrijk onderdeel zal vormen voor de prestaties van aandelen.

Als laatste reden geeft AllianzGI aan dat wanneer het monetaire beleid en de wereldwijde geopolitieke situatie toenemende volatiliteit opleveren, dividenden mogelijk een rol kunnen spelen als anker van stabiliteit.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles