Hoe ontwikkelen aandelenkoersen zich op lange termijn in verhouding tot bedrijfswinsten? - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 24 mrt 16:30

Hoe ontwikkelen aandelenkoersen zich op lange termijn in verhouding tot bedrijfswinsten?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Op korte termijn zijn er verschillende factoren die van invloed zijn op de aandelenkoersen. Op langere termijn lijken aandelenkoersen de ontwikkeling van bedrijfswinsten te volgen. Deutsche AM heeft de S&P500 vergeleken met de Amerikaanse bedrijfswinsten na belastingen, zoals die zijn gepubliceerd in het Flow of Funds rapport van de Federal Reserve.

Hieruit blijkt dat de bedrijfswinsten sinds 1946 per jaar met 7,53% zijn gegroeid. Over dezelfde periode zijn de koersen van aandelen in de S&P500 gestegen met 7,44%.

Voor de komende jaren is Deutsche AM van mening dat de winstgroei de grootste invloed zal hebben op de aandelenkoersen. De bedrijfswinsten uit het verleden kunnen echter niet worden geëxtrapoleerd. Sinds de Tweede Wereldoorlog overtrof de bedrijfswinstgroei namelijk de groei van het bruto binnenlands product met een procentpunt per jaar. Deutsche AM acht het onwaarschijnlijk dat dit eeuwig zal voortduren.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles