Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Technische Analyse Harry Geels, 23 mrt 2018 14:30

Adempauze in sterk stijgende trend Caterpillar

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Caterpillar staat technisch al lange tijd op ‘kopen’. Wij waardeerden het advies op in april 2016, nadat het aandeel door de horizontale weerstandslijn op $80 was gebroken. Er had zich bovendien een nieuw patroon van hoger liggende bodems en toppen ontwikkeld. Daarna heeft zich inderdaad een sterk stijgende trend gevormd. 

Koers Caterpillar overbought

Recent hebben beleggers hoogtevrees gekregen. Dit uit zich nu in een dalende driehoeksformatie. De adempauze is niet vreemd. De koers is immers ver verwijderd geraakt van zowel de stijgende steunlijn als het 40-weeks gemiddelde. Ook de MACD-indicator heeft een historisch hoge waarde gekregen. De koers is met andere woorden ‘overbought’ geraakt. Het is niet uit te sluiten dat de correctie nog wat verder gaat. In eerste instantie biedt nu de onderkant van de driehoek steun rond $141. De koers kan ook nog terug tot de stijgende steunlijn.

Caterpillar

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.