Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Technische Analyse Harry Geels, 22 mrt 2018 13:00

DSM is en blijft een pareltje

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

DSM is een van de pareltjes op de beurs. Het koopadvies van april 2016, toen de koers uit het dalend trendkanaal brak, is nog altijd geldig. Het aandeel heeft sindsdien een patroon van steeds hoger liggende toppen en bodems neergezet, wat heeft geresulteerd in een rendement van ruim 50%.

Inmiddels heeft de koers de weerstanden van de toppen van de jaren negentig en 2007 uitgenomen. Het aandeel zit al geruime tijd in ‘uncharted territory’, waar geen weerstanden meer liggen.

DSM maakt zich op voor correctie

Er is dan ook geen reden om het koopadvies te wijzigen. Het enige minpuntje is dat de koers sinds de zomer van vorig jaar wel hard is opgelopen en ‘overbought’ (te veel gekocht) is geraakt. Dit is te zien aan een koers die inmiddels ver weg staat van de stijgende steunlijn, terwijl tegelijkertijd de MACD-indicator zijn hoogste stand ooit heeft bereikt. Dit maakt een (gezonde) correctie aannemelijk.

DSM

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.