Defensieve portefeuille: opkomende markten en Münchener Rück - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Karel Mercx, 22 mrt 10:06

Defensieve portefeuille: opkomende markten en Münchener Rück

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

In de afgelopen week is de defensieve portefeuille van Beleggers Belangen 0,67% kwijtgeraakt. Het jaarverlies nam toe van 0,09% naar 0,86%. De MSCI World index heeft inclusief ontvangen dividenden in 2018 1,87% verspeeld.

De VIX, het meetinstrument om angst bij Beleggers te meten, steeg maandag tot boven de 20. De laatste keer dat dit gebeurde was op 7 maart j.l. 20 is de grens tussen rust en onrust op de beurs. De onrust die begin februari in de markt sloop, is duidelijk nog niet voorbij.

Vorige week kwam Münchener Rück met een beleggers update. De verzekeraar verhoogde de winstverwachting voor 2018 naar €2,1-2,5 mrd. Daarnaast wordt in de komende twaalf maanden voor €1 mrd extra aandelen gekocht. Beleggers waren blij met de update en het aandeel steeg naar een jaarwinst van 6,47%.

De iShares JPMorgan $ Emerging Market Bond ETF zag afgelopen week zijn jaarverlies verder oplopen naar 5,90%. De oorzaak is niet dat er kredietproblemen zijn in Turkije, Brazilië of bijvoorbeeld Zuid-Afrika. De oorzaak is dat de benchmark voor leningen de Amerikaanse obligaties zijn. De Amerikaanse tweejaars- en tienjaarslening zijn in 2018 tientallen basispunten opgelopen. Dit duwt de rente in de opkomende markten omhoog en de koersen naar beneden. Zolang de Amerikaanse tienjaarsrente onder de 3% blijft en de economieën in de opkomende markten goed blijven draaien, maken wij ons geen zorgen.

+30,56%, 9 november 2018 – 19 maart 2018


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles