Updates

Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Opinie Karel Mercx, 22 mrt 2018 11:13

Beurzen vandaag: onrustig sentiment deert eerste notering Alfen niet

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

Bloomberg meldt dat later vandaag de Amerikaanse president Donald Trump importheffingen zal gaan leggenop meer dan honderd verschillende Chinese producten, ter waarde van $50 mrd. ‘Als dat waar is’, zei topman Wei Jiango van The China Center for International Economic Exchanges, ‘dan is dit een handelsoorlog-verklaring aan China’. Gisteren werd duidelijk dat de Fed dit jaar nog zeker drie keer de rente gaat verhogen. Dit betekent dat het voor bedrijven duurder wordt om aan kapitaal te komen.

Deze twee ontwikkelingen zullen de Europese aandelen vandaag onder druk zetten. Laadpalenfabrikant Alfen is voor €10 naar de beurs gegaan. Het aandeel had geen last van het negatieve sentiment en stond meteen twintig cent hoger.

NEDERLAND

De AEX en de AMX verliezen om 09:30 respectievelijk 0,16% en 0,20%. Dit brengt het jaarverlies op respectievelijk 1,65% en 3,13%. Flowtraders is met een winst van 64,50% het Nederlandse aandeel met het hoogste rendement in 2018. Hekkensluiter in 2018 is Air France KLM met -31,52%.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • BAM 1,46%
 • ArcelorMittal 0,86%
 • Arcadis 0,72%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • GrandVision -1,21%
 • Boskalis -1,17%
 • AkzoNobel -1,03%

EUROPA

De Eurostoxx50 staat om half tien 0,59% lager. Het jaarverlies nam toe tot 3,51%. De grootste stijger in 2018 in Europa is het Nederlandse ASML met 20,50%. De grootste Europese daler is Deutsche Bank met -25,38%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Adidas +0,58%
 • Eni +0,55%
 • L’Oréal 0,36%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Nokia -2,02%
 • Deutsche Bank -1,33%
 • Industria De Diseno Textil -1,20%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones leverde gisteren 18 basispunten in. Hierdoor gleed de bekendste wereldwijde index naar een jaarverlies van 15 basispunten. De grootste stijger in 2018 is Cisco met 15,69% en de grootste daler in 2018 is General Electric met -20,46%.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Chevron +2,22%
 • General Electric +1,76%
 • DowDuPont +1,57%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Apple -2,27%
 • UnitedHealth -1,75%
 • Procter & Gamble -1,62%

GRAFIEK VAN DE DAG

Het aandeel Facebook staat de laatste tijd onder druk vanwege de gang van zaken rond het databedrijf Cambridge Analytica. Mark Zuckerberg heeft toegegeven dat er grote fouten zijn gemaakt en heeft vannacht zijn excuses aangeboden aan de gebruikers van Facebook. Ondanks al de problemen presteert Facebook wel beter dan de S&P500. Het aandeel van de op één na grootste sociale netwerk van de wereld steeg in de afgelopen twaalf maanden met 21%, terwijl de S&P500 niet verder kwam dan 19%.

AGENDA

Om half twee Nederlandse tijd komen de Amerikaanse uitkeringsaanvragen uit. Deze zijn twee weken geleden gezakt tot het laagste niveau sinds eind jaren zestig. Dit is bijzonder, want in de afgelopen halve eeuw is de Amerikaanse bevolking met 50% gegroeid.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!