Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Opinie Christian Slagter-Koster, 20 mrt 2018 09:50

Column: Participaties voor petrolheads

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen

Mijn schoonvader is een echte petrolhead. Om hem te verrassen toog ik daarom afgelopen zaterdag samen met hem en mijn verloofde naar Capital Cars & Classics in Amsterdam. Een intiem opgezette autobeurs waar de crème de la crème op autogebied te bewonderen was. Zo waren er klassiekers als een vooroorlogse Bentley, de Jaguar E-Type en diverse Porsche 911-varianten. Een echte snoepwinkel dus voor autofijnproevers, zeker omdat bijna alle opgepoetste bolides te koop stonden. Dit soort bijzondere modellen zijn niet alleen een begeerlijke droom voor velen maar ook een lucratieve belegging. Zo zijn de prijzen van diverse oldtimers van Porsche de afgelopen jaren meerdere keren over de kop gegaan en heeft het verleden uitgewezen dat modellen met een gelimiteerde oplage na verloop van tijd bijna altijd in waarde toenemen.

Heeft u niet de ruimte of tijd om een oldtimer aan te schaffen, maar wilt u wel profiteren van een mogelijke waardestijging? Dan zijn er ook participatiefondsen waaraan u kunt deelnemen. Een participatiefonds waar ik als autoliefhebber en belegger meer over te weten wil komen is die van House of Cars uit Haarlem. Zij willen een collectie bijzondere youngtimers bij elkaar brengen die nadat ze de  fabriek uit zijn gerold niet of nauwelijks de autowegen hebben betreden. Het fonds heeft als doel om deze geconserveerde auto’s een aantal jaren vast te houden, om ze vervolgens via een veiling te gelde te maken.

Ook konden bezoekers zich op het evenement vergapen aan de nieuwste sportwagens van merken als Ferrari, Lamborghini en McLaren. Luxe sportautomerken drukken dan ook stevig op het gaspedaal. Eind februari maakte Aston Martin bekend over 2017 een winst gerealiseerd te hebben van £87 mln, waar dat een jaar eerder nog een verlies was van £163 mln. Het betekende de eerste winst voor het Britse automerk sinds 2010. Interessant daarbij is dat Aston Martin nog dit jaar naar de beurs wil. Hiermee volgen de Britten het voorbeeld van een ander iconisch merk. Ferrari ging in oktober 2015 naar de beurs van New York en de koers van het aandeel staat inmiddels maar liefst 120% hoger. Of Aston Martin een soortgelijk succes zal boeken is uiteraard nog maar de vraag. Ik heb na de autobeurs in ieder geval weer genoeg dromen voor de oprit.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!