Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Advies Martijn van Herpen, 19 mrt 2018 16:15

Petrobras blijft een riskant aandeel

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Petrobras rapporteerde verlies over het vierde kwartaal van 2017. De oorzaak was onder andere gelegen in eenmalige betalingen in de VS vanwege corruptieschandalen.

De olieproductie ging met 23% omhoog ten opzichte van het laatste kwartaal van 2016. De schuld werd verder beperkt, maar ligt nog steeds hoog.

Afnemende verkopen

Een risico ligt in de afnemende verkopen (-5%) op thuismarkt Brazilië en het daarbij afnemende marktaandeel. Dit heeft ertoe geleid dat Petrobras in Brazilië de prijzen aan de pomp gaat verlagen om marktaandeel te winnen. Dat zal ten koste gaan van de winst. Een risicovol aandeel, we blijven bij ons verkoopadvies.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!