Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 13 mrt 10:33

Wat is uw mening over Wessanen na de grote margestijging?

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Het natuurvoedingsbedrijf Wessanen meldde midden februari winstgroeicijfers die pasten bij ons koopadvies. Met dat koopadvies waren wij toen de enige. De nettojaarwinst steeg van €22,8 mln naar €36 mln. Toch waren er ook wolken aan de hemel. Zo was de vierdekwartaalomzetgroei met +4,1% lager dan het jaargemiddelde (+9,8%). Dat gold ook voor de autonome groei. Het operationeel jaarresultaat (ebit) steeg daarentegen sterk (+42%, naar €48,7 mln). De nettojaarwinst kwam uit op €36 mln, een toename van 58%, en de nettowinst per aandeel steeg van €0,30 naar €0,47.

Kanttekening

Over de stijging van het operationeel resultaat valt wel wat op te merken. Het operationeel resultaat kent in marketinguitgaven een belangrijke component, waardoor met meer of minder marketing en promotie het resultaat sterk kan worden beïnvloed. Dit is in ieder geval in het eerste en vierde kwartaal gebeurd. Wessanen rapporteert helaas niet gedetailleerd genoeg om dit effect te kunnen meten. We denken dat dit in 2018 niet herhaald kan worden en verwachten daarom lagere winstgroei, naar €0,53 per aandeel, maar Wessanen blijft op ‘kopen’ staan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles