Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 13 mrt 2018 11:55

Beursgang groothandel B&S Group aanstaande

0 0 Leestijd ongeveer

Groothandel B&S Group krijgt op 23 maart een eerste beursnotering. Wij kijken of het voor beleggers aantrekkelijk is om aan de emissie mee te doen.

B&S Group is gespecialiseerd in de belevering van retailkanalen. Tot de consumentenproducten die het bedrijf verkoopt, behoren parfums, cosmetica, huid- en andere verzorgingsproducten, sterke drank, andere dranken, producten voor discounters als Action, voeding en elektronica voor luchtvaarttoeristen. Het bedrijf verkoopt de producten onder de naam HTG aan winkel(keten)s en lokale groothandels. Via B&S worden meer complexe eindmarkten bediend, zoals het Amerikaanse leger, de troepen van de Verenigde Naties en andere defensie-eenheden. Ook levert B&S aan (cruise)schepen. Via Retail worden de vliegveldwinkels beleverd. Dat gebeurt vooral in Europa en Azië.

Het bedrijf claimt een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 12,8% in 2009-2017, een toename van 18,9% bij het operationeel resultaat (ebitda) en van 21,6% bij de nettowinst. De tabel geeft de cijfers van de laatste jaren, met een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van circa 6%. De bedoeling is dat het groeipercentage op middellange en lange termijn meer dan 10% zal zijn, inclusief kleine acquisities met het emissiegeld, bij stijgende operationele marges. In 2013-2017 was 66% van de omzetgroei autonoom. De nettoschuld is met een ratio van 1,8 maal de ebitda niet bijzonder hoog. De bedoeling is dat deze ratio beneden 2 blijft.

Emissie en waardering

Vanaf 13 maart kunnen beleggera inschrijven bij de bank. Op 22 maart eindigt de inschrijfperiode voor de beursgang. Op 23 maart vindt dan de eerste handel plaats. De huidige eigenaars houden minstens 67% van de aandelen. Ze kunnen die pas na een bepaalde periode verkopen (lock-up). Iedere kleine belegger kan minstens 500 aandelen kopen. Indien zij samen meer dan 10% van de geëmitteerde aandelen bestellen, wordt de 500 naar rato verlaagd.

De indicatieve bandbreedte van de emissieprijs is €14,50-17,75, oftewel €1221mln-€1494 mln. Bij €17,75 (of €1494 mln) is dat 14,1x de ebitda van 2017. Die ratio is 11,4% bij Sligro, dat trager groeit dan B&S, zeker als gekeken wordt naar de toekomst. Daarmee is B&S redelijk geprijsd. Inschrijven dus.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!