Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 13 mrt 16:32

Basic-Fit schrijft voor het eerst zwarte jaarcijfers

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Basic-Fit is een echt groei-aandeel. Na jaren van verliezen is het bezit aan sportscholen nu groot genoeg om de kosten van nieuwe openingen te compenseren. Ook de halfjaarcijfers boden al een kleine plus van €2 mln nettowinst. Die winstgevendheid geldt nu ook voor het hele jaar. Het bedrijf blijft succesvol doorgaan met openingen, vooral in Frankrijk. Basic-Fit vindt het nog te vroeg voor dividendbetaling.

Cijfers en advies Basic-Fit

De jaaromzet steeg met 26% tot €326 mln, en het operationeel resultaat met 39% tot €97 mln. De nettowinst ging van -€32 mln naar +€11 mln. Bij een verwachte winststijging van bijna 30% (zie Koerswijzer), en een daarbij horende k/w van 40 gaan we naar ‘kopen’, ondanks de hoge schuld.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!