Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 13 mrt 2018 16:32

Basic-Fit schrijft voor het eerst zwarte jaarcijfers

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Basic-Fit is een echt groei-aandeel. Na jaren van verliezen is het bezit aan sportscholen nu groot genoeg om de kosten van nieuwe openingen te compenseren. Ook de halfjaarcijfers boden al een kleine plus van €2 mln nettowinst. Die winstgevendheid geldt nu ook voor het hele jaar. Het bedrijf blijft succesvol doorgaan met openingen, vooral in Frankrijk. Basic-Fit vindt het nog te vroeg voor dividendbetaling.

Cijfers en advies Basic-Fit

De jaaromzet steeg met 26% tot €326 mln, en het operationeel resultaat met 39% tot €97 mln. De nettowinst ging van -€32 mln naar +€11 mln. Bij een verwachte winststijging van bijna 30% (zie Koerswijzer), en een daarbij horende k/w van 40 gaan we naar ‘kopen’, ondanks de hoge schuld.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!