Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Advies Hildo Laman, 12 mrt 2018 11:07

Verbetering bij RoodMicrotec, maar aandeel te duur

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

De omzetgroei in 2017 heeft er niet voor kunnen zorgen dat er winst wordt gemaakt. De verwachtingen zijn positief, maar er zijn betere alternatieven in deze sector.

RoodMicrotec heeft de volledige jaarcijfers gepresenteerd. In januari had het bedrijf al laten weten dat de omzet in 2017 met 15,9% is gegroeid. Helaas betekent dat niet dat er nu eindelijk eens winst wordt gemaakt. Er werd vorig jaar netto een verlies geleden van €0,4 mln. RoodMicrotec heeft vorig jaar een bedrag van €0,4 mln betaald aan de oud-topman Philip Nijenhuis en er is een bijna even groot bedrag afgeschreven voor het pensioenplan. Zonder deze posten was het nettoresultaat in de buurt van de nul terechtgekomen.

Voller orderboek

RoodMicrotec heeft de verwachting herhaald dat de omzet in 2020 €18 mln zal bedragen. Dat betekent dat de omzet gemiddeld met 14,2% per jaar zal groeien de komende drie jaar. Volgens het bedrijf zat er begin dit jaar 55% meer aan bestellingen in het orderboek dan een jaar eerder. Dat geeft aan dat de groeidoelstelling van het bedrijf realistisch is. We gaan ervan uit dat RoodMicrotec door de forse toename van de omzet de komende jaren winstgevend zal worden. De afgelopen zes jaar werd er steeds verlies gemaakt. Vanwege deze geschiedenis zijn we voorzichtig met onze voorspelling. We schatten een winst per aandeel in voor 2018 van €0,01. Op dit moment publiceren we eigenlijk nog geen taxaties voor 2019, maar als we dat zouden doen, zou dat voor Rood €0,02 zijn. De koers/winstverhouding, ruim 30 met gebruik van de 2018-taxatie, is naar onze smaak te hoog.

Beleggers zijn bij RoodMicrotec al flink vooruitgelopen op de betere resultaten de komende jaren, met een koersstijging van zo’n 60% in een jaar tijd. Dat is begrijpelijk, maar voor een verhoging van ons huidige advies (verkopen) naar kopen zouden we graag een lagere waardering zien. Er zijn op de Nederlandse beurs heel goede aandelen in de chipsector te vinden met een veel betere staat van dienst over de afgelopen jaren.  Ons advies blijft derhalve ‘verkopen’.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!