Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Opinie Hildo Laman, 20 feb 2018 14:16

Dollar/yen dit jaar naar 100

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

De Japanse yen is een van de best presterende valuta’s in 2018. Ten opzichte van de dollar is de munt sinds 1 januari al met zo’n 6% gestegen. Valutahandelaren die een shortpositie op de Amerikaanse dollar willen, vinden de yen de laatste tijd een betere keuze om long te gaan tegenover de dollar.

Als je een shortpositie in wilt nemen op een bepaalde munt, moet je altijd kiezen welke munt daar tegenover staat (de ‘long’). Vorig jaar was long-euro en short-dollar een populaire en succesvolle valutapositie.

Beleggers tegen de trend in

Het valutapaar USD/JPY staat op het moment van schrijven op 107,1. Het paar is heel even onder de 106 geweest. De verwachting is dat er dit jaar nog een koers van ongeveer 100 zal komen. Dat is mogelijk, maar daarmee gaan beleggers wel in tegen de trend die je op basis van de renteontwikkeling zou mogen verwachten. De rente in Japan is laag en blijft dat waarschijnlijk ook de rest van het jaar. In de VS stijgt de rente al en de verwachting is dat deze stijging doorzet. Volgens de theorie betekent een hogere rente een hogere waarde van de betreffende valuta. Maar dit soort theorieën zijn al jaren geen betrouwbare voorspellers gebleken. Dat zou nu zomaar eens weer het geval kunnen zijn. We denken dus dat de 100 dit jaar goed mogelijk is.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.