Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 15 feb 2018 12:59

Tipterugblik: vijf veelbelovende Amerikaanse smallcaps

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen

In het Dividend E-magazine van februari 2017 was er geen gebruikelijke tip van maand. Wel waren er vijf veelbelovende Amerikaanse smallcaps. Die zijn een jaar later gemiddeld goed voor een rendement van 15,9%.

Amerikaans vijftal

In het Dividend E-magazine van februari vorig jaar stonden vijf qua beurswaarde kleinere aandelen uit de Verenigde Staten centraal. Achtereenvolgens ging het om H.B. Fuller (zie ook de tip van vorige week en jongste aankoop dividendportefeuille), AdvancePierre Foods (leverancier foodservicebedrijven), CoreSite Realty (datacenter REIT, tevens opgenomen in de dividendportefeuille), Casey’s General Stores (gecombineerde tankstations en winkels in dunbevolkte gebieden) en WD-40 (producent van de gelijknamige iconische bussen met smeermiddel).

Het gemiddelde rendement op deze vijf tips is ruim een jaar later 15,9%. Dat is nog exclusief het dividend. Grootste stijger was AdvancePierre Foods, dat vorig jaar werd overgenomen door Tyson Foods. Ook CoreSite Realty en WD-40 zijn een jaar later goed voor een dubbelcijferige koerswinst. CoreSite was tussendoor zelfs goed voor een rendement van ruim 40%. Het aandeel zakte terug van een hoogtepunt van $120,85 op 31 augustus 2017 naar minder dan $100 nu. Dat is in lijn is met de koerszwakte voor alle real estate investment trusts. De sector staat onder druk door de oplopende rente.

VIJF AMERIKAANSE SMALLCAPS (2 februari 2017)
Aandeelkoers tiphuidigrendement
H.B. Fuller$49,33$50,482,3%
AdvancePierre Foods$27,60$40,2545,8%
CoreSite Realty$86,08$97,8913,7%
Casey’s General Stores$113,38$113,790,4%
WD-40$105,10$123,3017,3%
avg15,9%

Flinke dreun voor Casey’s

Met Casey’s General Stores werd per saldo de kleinste winst behaald. Het aandeel stond eind januari nog op een hoogste jaarkoers van $128,50 maar kreeg de afgelopen weken een flinke dreun in lijn met de verkoopgolf op de beurzen. H.B. Fuller tot slot is een jaar later goed voor een kleine plus van 2,3% en werd precies om de reden vorige week opnieuw getipt en aangeschaft voor de dividendportefeuille. Er zit namelijk nog veel meer in het vat bij de mooie dividendaandeel.

Naast H.B. Fuller en CoreSite (dividendportefeuille) blijven ook Casey’s General Stores en WD-40 koopwaardig voor de lange termijn. Let er wel op dat het om smallcaps gaat met een over het algemeen vrij volatiel koersverloop, waar bij voorkeur slechts een kleine positie in genomen wordt. Bij de dividendportefeuille zijn de startposities voor smallcaps in de regel nooit groter dan 2%. Met H.B. Fuller werd gekozen voor een weging van 1,7% van de totale portefeuillewaarde.

Lees hier alles over de vorig jaar getipte Amerikaanse smallcaps.