Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vodafone

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Engie

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Probiodrug

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
kopen
image description
Advies Peter Schutte, 13 feb 15:12

Randstad gul voor aandeelhouders

0 0 Leestijd ongeveer

Randstad heeft een sterk laatste kwartaal 2017 afgeleverd. Aandeelhouders krijgen een extra dividend.

Met een autonome omzetgroei van 8,7% en een onderliggende ebita van €307 mln heeft uitzendorganisatie Randstad in het vierde kwartaal de marktverwachting verslagen. De consensus lag op een ebita van €295 mln, terwijl voor de autonome groei een procentpunt minder was voorzien. De ebita-marge kwam in het vierde kwartaal uit op 5,1% en voor geheel 2017 op 4,6%. Exclusief investeringen in digitalisering, zou de marge in het vierde kwartaal al op 5,4% zijn uitgekomen.

Het was wederom Europa dat de kar trok, met een autonome groei van 11%. Met name Frankrijk (+12% autonoom), Duitsland (+9%) en Italië (+26%) draaiden uitstekend. Ook de ‘Rest of the world’ presteerde sterk, met een autonome groei van 10%. Noord-Amerika bleef met een groei van 1% achter. De Amerikaanse vacaturesite Monster wist wel voor het eerst een positieve ebita te boeken. Randstad optimaliseert hier de kosten en  implementeert allerlei strategische initiatieven.

Schuldratio onder 1

Fraai is de vrije kasstroom. Die steeg met maar liefst 82%, tot €385,3 mln. Daardoor wist Randstad de schuldratio tegen het jaareinde uit te laten komen op 0,9. Het concern uit Diemen had in november aangeven bij een schuld­ratio onder de 1 meer cash dividend uit te zullen keren. Naast een regulier dividend van €2,07 (2016: €1,89) krijgen aandeelhouders in het derde kwartaal een speciaal dividend van €0,69. De totale uitkering van €2,76 per aandeel biedt op de huidige beurskoers een bijzonder aantrekkelijk dividendrendement van 4,9%. Uitgaande van de gerealiseerde onderliggende winst per aandeel van €4,11 praten we over een pay-out ratio van 67%.

Randstad laat weten dat over de maand januari 2018 de autonome groei op circa 7% lag en deze zich in de eerste weken van februari heeft doorgezet. Randstad is daarmee goed op weg naar weer een sterk jaar met een mooi dividend. Bij een k/w van circa 13 blijven wij bij ons koopadvies.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles
  • En aandacht voor beleggen in onstuimige tijden