Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Peter Schutte, 13 feb 15:12

Randstad gul voor aandeelhouders

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Randstad heeft een sterk laatste kwartaal 2017 afgeleverd. Aandeelhouders krijgen een extra dividend.

Met een autonome omzetgroei van 8,7% en een onderliggende ebita van €307 mln heeft uitzendorganisatie Randstad in het vierde kwartaal de marktverwachting verslagen. De consensus lag op een ebita van €295 mln, terwijl voor de autonome groei een procentpunt minder was voorzien. De ebita-marge kwam in het vierde kwartaal uit op 5,1% en voor geheel 2017 op 4,6%. Exclusief investeringen in digitalisering, zou de marge in het vierde kwartaal al op 5,4% zijn uitgekomen.

Het was wederom Europa dat de kar trok, met een autonome groei van 11%. Met name Frankrijk (+12% autonoom), Duitsland (+9%) en Italië (+26%) draaiden uitstekend. Ook de ‘Rest of the world’ presteerde sterk, met een autonome groei van 10%. Noord-Amerika bleef met een groei van 1% achter. De Amerikaanse vacaturesite Monster wist wel voor het eerst een positieve ebita te boeken. Randstad optimaliseert hier de kosten en  implementeert allerlei strategische initiatieven.

Schuldratio onder 1

Fraai is de vrije kasstroom. Die steeg met maar liefst 82%, tot €385,3 mln. Daardoor wist Randstad de schuldratio tegen het jaareinde uit te laten komen op 0,9. Het concern uit Diemen had in november aangeven bij een schuld­ratio onder de 1 meer cash dividend uit te zullen keren. Naast een regulier dividend van €2,07 (2016: €1,89) krijgen aandeelhouders in het derde kwartaal een speciaal dividend van €0,69. De totale uitkering van €2,76 per aandeel biedt op de huidige beurskoers een bijzonder aantrekkelijk dividendrendement van 4,9%. Uitgaande van de gerealiseerde onderliggende winst per aandeel van €4,11 praten we over een pay-out ratio van 67%.

Randstad laat weten dat over de maand januari 2018 de autonome groei op circa 7% lag en deze zich in de eerste weken van februari heeft doorgezet. Randstad is daarmee goed op weg naar weer een sterk jaar met een mooi dividend. Bij een k/w van circa 13 blijven wij bij ons koopadvies.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!