Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Update

Home Depot

Advies
kopen
Update

Cisco

Advies
houden
Update

BAM

Advies
houden
Update

walmart

Advies
houden
Update

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Deutsche Bank

Advies
verkopen
image description
Advies Hildo Laman, 13 feb 14:03

DSCO op de beursvloer

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Er komt een bijzonder participatiebedrijf naar de Amsterdamse beurs: Dutch Star Companies One (DSCO). Het intrigerende is dat de investeringsmaatschappij op dit moment nog geen activiteiten of deelnemingen heeft.

Het geld dat wordt opgehaald met de beursgang moet binnen twee jaar worden geïnvesteerd in een nog onbekend, niet-beursgenoteerd bedrijf. Aandeelhouders worden na deze investering via DSCO aandeelhouder in het desbetreffende bedrijf. Beleggers kunnen tot en met woensdag 21 februari inschrijven voor aandelen in DSCO.

Opzet

In feite is DSCO na een succesvolle plaatsing van de aandelen een zak met geld. Het bestuur gaat vervolgens op zoek naar een goede bestemming voor dit geld. Daarvoor zoekt het een bedrijf dat een investeerder nodig heeft. Die zoektocht voltrekt zich in een van de volgende sectoren: industrie, agricultuur, maritiem, logistiek, groothandel of wat DSCO ‘slimme productie’ noemt. DSCO kan dan de benodigde investering leveren, in ruil voor een aandelenbelang. De deal wordt vervolgens aan DSCO-aandeelhouders voorgelegd.

Als meer dan 70% voor stemt, zal de transactie plaatsvinden. Komt er binnen twee jaar geen transactie, dan krijgen beleggers het grootste deel (99%) van hun ingelegde geld terug. Beleggers krijgen ook de kans om hun geld terug te krijgen als ze het niet eens zijn met de wel goedgekeurde transactie. Als er wel een transactie plaatsvindt, is het afwachten of de investering een succes wordt. Inschrijvers die aandelen krijgen toegewezen, krijgen ook warrants.

Advies

Het idee achter DSCO is op zich interessant: het biedt een kans om mee te doen met een investering waar particulieren normaal  gesproken niet de kans toe krijgen. Meestal zijn het vermogende particulieren en institutionele beleggers die met dit soort transacties meedoen. Maar de plaatsing van de aandelen is volgens het bedrijf zelf niet gericht op particuliere beleggers, hoewel deze zich wel mogen inschrijven. De beursnotering zal hoogstwaarschijnlijk vooral voor liquiditeit moeten zorgen.

Daar komt bij dat er nog geen concrete bestemming voor het geld is, en die ook niet binnen zes maanden verwacht wordt. Deze twee factoren maken ons huiverig om een positief advies over deze belegging te geven. We weten niet waarin de maatschappij wil beleggen. Particuliere beleggers zijn bovendien volgens DSCO zelf niet de beoogde doelgroep. Daarom is ons advies om niet in te schrijven.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles