Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 13 feb 2018 12:00

De beurzen vandaag: voorzichtige start

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

De Europese beurzen noteren vandaag vlak na opening licht lager en geven daarmee geen vervolg aan het flinke herstel op Wall Street van maandag. Grote koersuitslagen zijn er nauwelijks, met alleen Randstad als positieve uitschieter kwartaalcijfers die beter waren dan verwacht.

NEDERLAND

De AEX-index noteert omstreeks 10:00 licht lager, met een verlies van 0,1% op 523,4 punten. Met uitzondering van Randstad zijn er eigenlijk geen grote uitschieters, zowel in positieve als negatieve zin.

De AMX-index kent wel enkele grotere uitschieters. Wessanen levert 5% in na vierdekwartaalcijfers en Flow Traders geeft met een verlies van 2,7% weer wat van de forse koerswinst van afgelopen vrijdag terug.

Grootste stijgers AEX:

Randstad +2,1%
Aalberts +0,5%
ArcelorMittal +0,3%

Grootste dalers AEX:

Altice -0,8%
Unilever -0,7%
ASML -0,6%

EUROPA

In Europa doet de Eurostoxx50 het met een verlies van 0,3% iets slechter. De koersuitslagen zijn echter niet groot, net als in Amsterdam. Geen enkel aandeel wint of verliest meer dan 1%.

Grootste stijgers EuroStoxx50:

Airbus +1,0%
Deutsche Post +0,7%
Safran +0,6%

Grootste dalers EuroStoxx50:

LVMH -1,0%
Telefonica -0,9%
SAP -0,9%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen kenden maandag een prima beursdag, met een plus van 1,4% voor de S&P500-index, die daarmee de mooie stijging van vrijdag een vervolg geeft. Met name de sectoren Materials en Energy presteerden goed, laatstgenoemde door de nu weer stijgende olieprijs. Eén van de grotere stijgers was dan ook Marathon Oil Corp.

Absolute uitschieter vrijdag was IT-servicesbedrijf CSRA, dat 31% pluste na een overnamebod door defensiebedrijf General Dynamics. De twee grootste dalers maandag zijn (discount)retailers Dollar General en Gap (kleding), zonder dat daar een specifieke oorzaak voor was. Naast de retailsector was er ook weer koersdruk bij vastgoedfondsen, waaronder health care REIT Ventas. Boosdoener was opnieuw de oplopende Amerikaanse tienjaarsrente, die nabij de hoogste jaarstand noteert op 2,85%. Goldman Sachs verwacht een verdere stijging (zie hieronder).

Grootste stijgers S&P500:

CSRA +31,1%
Under Armour +5,8%
Marathon Oil +4,9%

Grootste dalers S&P500:

Dollar General -3,3%
Gap -2,7%
Ventas -2,2%

BEST OF THE WEB: OPLOPENDE AMERIKAANSE RENTE

Bloomberg komt vandaag met een artikel waarin de analisten van Goldman Sachs Asset Management een verder oplopende Amerikaanse ‘treasury yield’ verwachten. De tienjaarsrente noteert al op de hoogste stand van de afgelopen 52 weken en kan volgens Goldman, dat dit jaar nog vier renteverhogingen verwacht, verder doorstijgen naar 3,5%.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!