Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Advies Martijn van Herpen, 9 feb 2018 13:55

Cijfers SBM Offshore nog niet inspirerend

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

SBM Offshore presenteerde omzet en ebitda die in lijn waren met de verwachtingen.

De omzet van SBM Offshore daalde op jaarbasis met 17% naar $1,7 mrd. Hiervan kwam $1,5 mrd van Lease & Operate en slechts 175 mln van Turnkey, dat de productie- en opslagplatformen (FPSO’s) bouwt. De ebitda kwam uit op $806 mln. Positief is dat door sterke cash flow de nettoschuld met $0,4 mrd is gedaald tot $2,7 mrd.

Het management meent dat 2018 het keerpunt in de markt is voor de Turnkey-divisie en voorziet voor dit onderdeel een omzet van $600 mln in 2018. Dit moet de omzet voor 2018 samen met een geschatte $1,3 mrd voor Lease & Operate op in totaal $1,9 mrd brengen. De schattingen voor de EBITDA komen uit rond de $750 mln (exclusief eenmalige opbrengsten uit de verkoop van FPSO Turritella van $213 mln), wat lager ligt dan in 2017. Ondanks een mogelijk keerpunt in de markt vinden wij de vooruitzichten nog niet erg inspirerend. Ook verloopt de afwikkeling van het corruptieschandaal in Brazilië traag, waardoor gunning van nieuwe opdrachten voor FPSO’s van Petrobras nu nog zijn uitgesloten. Voorlopig handhaven wij ons houdadvies.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!