Updates

Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 8 feb 2018 10:30

Commentaar: Mooi om u te mogen inspireren

0 0 Leestijd ongeveer

Samen met adjunct-hoofdredacteur Stephen Hendriks  had ik dinsdag het genoegen een paar uur te mogen doorbrengen met vijf trouwe abonnees. Op uitnodiging van ons gingen we gedurende deze bijeenkomst in Amsterdam een ochtend lang met elkaar in gesprek over de kwaliteit en de toekomst van ons tijdschrift en onze website.

Grootste daling ooit

Wat deze bijeenkomst extra bijzonder maakte, was het tijdstip. De avond ervoor had de Dow Jones de grootste daling in punten ooit beleefd. En op het Beursplein was Flow Traders die ochtend het enige van de 75 fondsen in de AEX, AMX en AScX dat – ook vanwege goed nieuws op maandagavond – juist profiteerde van de paniekgolf. Alle andere fondsen stonden diep in het rood.

Geen paniek

Zowel voor onze gasten als voor Hendriks en mijzelf – beiden uiteraard ook actieve beleggers – was het dus een ochtend waarop onze gedachten regelmatig afdwaalden naar het Beursplein. Waarbij voor ons allen gold dat we, met al onze ervaring, rustig bleven. Precies de boodschap die onze collega Hildo Laman die ochtend op de website verkondigde: geen paniek.

Drie scenario’s

Dat laatste was ook de lijn van het omslagartikel dat Karel Mercx (Zoeken naar verklaringen voor de duikvlucht van de Dow) deze week voor ons schreef over de koersdalingen na het bericht vrijdag over de loonstijgingen in de VS. Mercx oordeelt het nog te vroeg om te vertellen wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. In zijn artikel schetst hij drie scenario’s.

Terug naar de bijeenkomst met vijf abonnees. Wekelijks bellen en mailen mijn collega’s en ik met tientallen beleggers over hun concrete vragen of meer algemene wensen. Ik meen dus behoorlijk goed te weten wat er leeft onder onze doelgroep. Toch was ik (weer) verrast over de intensiteit waarmee onze klanten met hun beleggingen bezig zijn.

Inspireren

Ook was ik weer gefrappeerd door de verschillen tussen beleggers, bijvoorbeeld in hun strategieën. Het blijft fascinerend om te zien dat de ene belegger in een jaar nauwelijks handelt, terwijl de andere per dag meerdere posities inneemt (en sluit). En mooi om te beseffen dat we zoveel particuliere (verschillende) beleggers kunnen inspireren.

De komende weken benaderen we nog meerdere beleggers  over hun wensen en ideeën, met als doel Beleggers Belangen te verbeteren. En wordt u niet door een van onze medewerkers benaderd, schroom dan niet om mijn persoonlijk via de email te benaderen. En laten we hopen dat koersdalingen zoals die van afgelopen week ons voorlopig bespaard zullen blijven.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!