Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 7 feb 2018 10:26

De beurzen vandaag: herstel na koersdreun maandag

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

Na de enorme verkoopgolf van maandag was er dinsdag al een flink herstel op Wall Street. Vandaag volgen ook de Europese beurzen, met een plus van 0,8% kort na opening. Onder meer ABN Amro en Sanofi kwamen met cijfers.

NEDERLAND

Binnen de AEX is ABN Amro vandaag de grootste daler na het bekendmaken van de jaarcijfers. Het bankaandeel verliest 2,9%. Samen met Boskalis is ABN de enige daler. Grootste stijger is Galapagos, dat herstelt zonder nieuws. Gisteren was Galapagos nog een van de grotere dalers.

Grootste stijgers AEX:

 1. Galapagos +2,4%
 2. KPN +2,1%
 3. Altice +1,9%

Grootste dalers AEX:

 1. ABN Amro -2,9%
 2. Boskalis -0,2%
 3. Gemalto +0,1%

EUROPA

In Europa zien we een vergelijkbare winst van 0,8% voor de Eurostoxx50, aangevoerd door grootste stijger Nokia. Het Finse techbedrijf wint bijna 2% en zet daarmee het sterke koersherstel van de voorbije week voort. Gisteren verloor Nokia trouwens slechts 0,5%.

Twee Franse aandelen, Safran en Sanofi, voeren de grootste dalers aan. De laatste kwam vandaag met cijfers en opende in eerste instantie ruim 2% lager. Positief nieuws is wel dat Sanofi, opgenomen in de dividendportefeuille, het dividend dit jaar verhoogt naar €3,03 per aandeel, wat meer is dan waar analisten op hadden gerekend.

Grootste stijgers EuroStoxx50:

 1. Nokia +1,9%
 2. Volkswagen +1,8%
 3. Intesa Sanpaolo +1,7%

Grootste dalers EuroStoxx50:

 1. Safran – 0,5%
 2. Sanofi -0,4%
 3. Deutsche Bank -0,3%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen kenden gisteren wederom een zeer wild koersverloop. Na een opening van bijna 700 punten lager sloot de Dow Jones uiteindelijk bijna 700 punten hoger af. Wie bij de opening kocht, deed dus zeer goede zaken. De S&P500 sloot 1,7% hoger, met Newell Brands, Tapestry (het voormalige Coach) en S&P Global als grootste stijgers.

Tegenover 289 stijgers stonden slechts 86 dalers. Newell Brands, het voormalige Newell Rubbermaid dat enkele jaren geleden fuseerde met Jarden, zette het sterke herstel van de laatste weken door, maar verliest in 2018 nog steeds 7%. Dividend Aristocrat S&P Global kwam met beter dan verwachte cijfers en verhoogde het dividend met maar liefst 22%.

Grootste stijgers S&P500:

 1. Newell Brands +10%
 2. Tapestry +9%
 3. S&P Global +8,2%

Grootste dalers S&P500:

 1. Arconic -4,7%
 2. Gartner -3,3%
 3. NextEra Energy -3,1%

BEST OF THE WEB: OORZAAK KOERSDALINGEN

Er wordt nog altijd druk gespeculeerd over de daadwerkelijke oorzaak van de bizarre koersdreun van maandag. Bloomberg duikt er dieper in en wijst onder meer op de hoge waarderingen en invloed van ETFs.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!